Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue pääsi huuhtomaan kultaa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Södertäljessä, kun Sudenpennut voitti finaalissa Ruotsin 75-69 (32-26).

Täljehallenissa nähtiin tiukka ja jännittävä ottelu. Sudenpennut piti johtoa toisen ja kolmannen neljänneksen, mutta päätösneljänneksellä johto aaltoili puolelta toiselle.

Viimeiselle minuutille astellessa peli oli vielä tasan 69-69, kunnes Kati Ollilainen (12/3) vei Suomen johtoon ensin vapaaheitolla, venytti johtoa viimeistelemällä ruotsalaisten virheestä huolimatta, ja lopulta Meri Kanerva (7/4/4 syöttöä) sinetöi loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Ruotsi ja Suomi kohtasivat edellisen kerran torstaina, jolloin kyseessä oli myös tiukka ottelu.

– Voitimme hyvän joukkueen kaksi kertaa. Saimme hyvää materiaalia, missä meillä on vaikeuksia. Kaveri vähän muuntautui tähän otteluun, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meidän avainpelaajat olivat vähän väsyneitä, niin esille nousi muita pelaajia. Albina Syla oli esimerkiksi tänään valtavan hyvä.

Syla komensi korin läheisyydessä 22 pisteen ja 11 levypallon arvoisesti. Nappiosuman sai myös Kenisha Williams (10/2), jonka kaksi kolmosta Suomen kirivaiheessa olivat kullanarvoisia. Ruotsin pistekärki oli Emma Johansson (18/11).

Suomi pelasi PM-kisoissa viisi ottelua, joista kaikki muut paitsi Ruotsi-ottelut päättyivät murskalukemin.

– Voi jopa sanoa, että meidän koko kentän pelaaminen on maailmanluokan tasolla. Vastustaja voi vaikka tehdä korin, niin me silti pystymme juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, Salminen aloittaa analysoinnin.

– Pallossa meillä on aika hyvä paine, siinä on vielä tekemistä. Samoin muutamissa actioneissa puolen kentän puolustamisessa on vielä tekemistä, ja puolen kentän hyökkäämisessä on vielä paljon viilattavaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote