Pohjois-Makedonian Skopjessa perjantaina alkaneissa B-divisioonan EM-kisoissa Suomella oli tappiollinen päivä, kun Sudenpennut kärsivät tappion Sveitsiä vastaan numeroin 66-76 (36-31).

Sudenpennut karkasi toisella neljänneksellä jo 13 pisteen taakse, mutta puoliajan jälkeen sveitsiläiset kirivät ohitse. Suomi kävi vielä kertaalleen päätösneljänneksellä keulilla, mutta Sveitsi onnistui nopeasti tyrehdyttämään Suomen hyvän jakson.

– Kolmannella neljänneksellä meillä oli yksi haastava jakso, jossa hävisimme 1-1-tilanteita, mistä tuli useampi ajo korille ja peli alkoi kääntymään Sveitsille, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

– Yksi iso asia oli, että hävisimme levypallot melkein kahdellakymmenellä ja vastustaja haki 17 hyökkäyslevypalloa. Tosi hankalaa päästä pelaamaan nopeasti ja siirtymähyökkäyksiin, jos ei saa levypalloja omassa päässä.

Suomi myös heitti kehnosti: kakkoset 10/27 (37,0%) ja kolmoset 10/36 (27,8%).

– Haastavaa oli läheltä ja kaukaa. Kun viimeistely on hankalaa, niin monesti se vaikuttaa, vaikkei saisi, puolustukseen. Se oli valitettavasti toisen puoliajan haaste. Varsinkin kolmannen kympin haaste.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Juuso Salmi (17/1/6 syöttöä) ja Viljami Vartiainen (10/5). Sveitsin pistekärjeksi nousi Nicolo Isotta (17/5).

Suomen pelit jatkuvat lauantaina klo 19:30 Latviaa vastaan.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut