Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

Tulosella on edessään jo kolmas kausi Italiassa. Hän aloitti Italiassa kaudella 2021-22 kakkostasolla Serie A2:ssa Ragusassa, joka on kuuluu Milanon metropolikaupunkiin, mutta siirtyi päättyneeksi kaudeksi pääsarjaan Le Mura Luccaan.

Uusi joukkue Sanga Milano nousi tulevaksi kaudeksi Serie A1:een.

– Pidin mahdollisuudesta, minkä Sanga tarjosi ja se oli helppo hyväksyä. Luccan jälkeen tiedän, mitä pääsarjassa odotetaan. Sarja on ammattimainen, korkeatasoinen, kilpailullinen ja fyysinen ja täynnä huippupelaajia ja -valmentajia. Tavoitteeni on kehittyä, kerätä lisää kokemusta ja viedä joukkueeni pudotuspeleihin, Tulonen kommentoi seuran tiedotteessa.

Tulonen tilastoi viime kaudella Luccalle 5,6 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Lähdettyään HBA:sta maailmalle pelasi Tulonen NCAA-koripalloa yhden kauden ajan Duquesnessa ja käynnisti ammattilaisuransa Saksan Bundesliigan Saarlouisissa. Ennen Italiaan siirtymistään Tulonen edusti Espanjan kakkosliigassa vuosina 2019-21 Celtaa, Magec Tiasia ja Ibaizabalia.

Nuorisomaajoukkueurallaan Tulonen pelasi 63 nuorten maaottelua. Hänelle on merkitty myös kahdeksan naisten haastajamaajoukkueen ottelua sekä 27 ottelua Susiladiesissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote