Karhu Basketin menestyksekkään 2022–23-kauden kulmakiviin sekä Korisliigassa että FIBA Europe Cupissa kuulunut Daniel Dolenc, 29, käyttää ulkomaanoptionsa. 205-senttisen Espoo Basket Teamin kasvatin ja Susijengi-jyrän uusi seura on Liettuan liiganousija BC Mazeikiai, joka on rekrytoinut Dolencia riveihinsä jo pidemmän aikaa.

BC Mazeikiai sijoittui Liettuan toiseksi korkeimman sarjatason (NKL) ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi, mutta teki selvää jälkeä pudotuspeleissä yltämällä aina Liettuan finaaliin Zalgiris Kaunasin kakkosjoukkuetta vastaan ennen taipumistaan.

– Olemme nousijajoukkue, mutta haluamme lähteä kauteen isolla pamauksella. Budjettimme kilpailee kansainvälisiin sarjoihin osallistuvien liettualaisjoukkueiden kanssa ja valmentaja on saanut joukkueeseen hyviä pelaajia joka pelipaikalle, Dolenc uhkuu Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tietysti näin heinäkuussa puheet voi olla kovat, mutta tulokset ratkaisevat ja työ tehdään joka päivä hallilla. Kausi kestää toukokuulle asti ja meidän on pysyttävä läpi kauden yhtenäisinä läpi hyvien ja heikompien hetkien ja lähdettävä haastamaan jokaista joukkuetta, on se sitten Zalgiris Kaunas tai mikä muu tahansa jengi.

Suurimpia syitä Dolencin sopimuksen taustalla on BC Mazeikiain kokenut valmentaja Marius Kiltinavicius, joka rekrytoi Dolencia joukkueeseensa läpi kesän.

– Kiitos Liettuaan kärsivällisyydestä tämän pitkän rekrytointiprosessin aikana. Olen otettu siitä, miten paljon BC Mazeikiai ja valmentaja Kiltinavicius minut joukkueeseensa tahtoivat. Olen itse parhaimmillani, kun pääsen pelaamaan hyvän systeemin sisällä tarkoin määriteltyjen parametrien mukaan, ja uskon, että Mazeikiai on juuri sellainen joukkue, Dolenc kiittää.

– Suuri kiitos myös Suomen päähän kaikille onnittelijoille ja tukijoille. Olen saanut paljon viestejä viimeisen vuorokauden aikana. Se on koskettavaa ja merkitsee minulle paljon.

Lähde: Koripalloliiton tiedote