Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kärsi tappion A-divisioonan EM-kisoissa Tanskalle 92-70 (49-45). Alle 16-vuotiaat pojat saivat maaottelussa oppitunnin Ranskalta. Ottelu päättyi Ranskan voittoon 102-53 (41-18).

Alle 18-vuotiaat putosivat Tanskan kyydistä

Suomen 18-vuotiaat pojat kohtasivat kisojen toiseksi viimeisessä ottelussa Tanskan.  Ottelu päättyi Tanskan voittoon 92-70 (49-45).

Ensimmäiseltä neljännekseltä ei vauhtia puuttunut. Jakson edetessä Tanska käytti paikkansa paremmin ja karkasi 11 pisteen johtoon.

Toisella jaksolla Sudenpennut osoittivat sisukkuutensa ja hilasivat itsensä Elmeri Abbeyn johdolla Tanskan rinnalle. Puoliajalla tilanne oli Tanskan hyväksi 49-45.

Toisella puoliajalla Tanska meni menojaan. Sudenpentujen hyökkäyspeli takkusi ja kotijoukkue käytti paikkansa tehokkaammin.

– Näistä kisoista tutut teemat toistuivat taas tänään. Hyvän tasaisen suorittamisen pätkät jäävät meillä liian lyhyeksi, kun taas mustat hetket venyvät liian pitkiksi, päävalmentaja Petri Virtanen sanoi.

Eetu Heinonen 19/6 oli Suomen pistekärki. Olavi Suutelalle kirjattiin 14 pistettä. Tanskan Anton Ostoft heitti 23 pistettä ja keräsi viisi levypalloa.

– Onhan meidän voimavaroja koeteltu sairastelun muodossa turnauksen aikana, mutta ei meidän perustekeminen ole ollut tarpeeksi hyvällä tasolla.

Suomen turnaus päättyy sunnuntaina. Sudenpentujen paikka A-divisioonassa on kuitenkin varma ensi vuoden kotikisojen johdosta.

– Haluamme lopettaa turnauksen positiiviseen kokemukseen. Pojat ovat suhtautuneet näihin kisoihin upeasti vastoinkäymisistä huolimatta. Tämä on ollut hyvää oppia elämään, miten vaikeista hetkistä voidaan selvitä yhdessä, Virtanen päättää.

Alle 16-vuotiaille tappio

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi valmistavassa turnauksessa Ranskan 16-vuotiaiden maajoukkueen.

Kotijoukkue aloitti ottelun hurjasti. Ranskalaiset takoivat taululle ensimmäisellä jaksolla lukemat 33-5. Ranska oli vahvempi läpi ottelun voittolukemat kirjattiin isännille 102-53 (41-18).

– Koripallon lainalaisuuksiin kuuluu se, että niin kauan kun fyysisyyteen, intensiteettiin ja läsnäoloon ei pysty vastaamaan niin ei ole mitään mahdollisuuksia. Meidän joukkueemme sai tänään todella ison opetuksen. Ranska antoi hurjaa painetta pallolle heti alusta alkaen. Kun jää noin paljon jälkeen heti alussa niin siitä on todella vaikea nousta. Pystyimme vastaamaan Ranskalle vain hetkittäin, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi.

Suomen pistekärki oli Oskar Aare 13/6. Samu Adler heitti 12 pistettä ja nappasi kolme levypalloa. Ranskalta Hugo Yimga Moukouri 15/5 onnistui parhaiten.

– Valtavan opettavaista, että tämänkaltainen ottelu tuli tänään eikä viikon päästä EM-kisoissa. Toivottavasti silloin olemme valmiimpia vastaamaan.

Suomella on edessään vielä yksi ottelu ennen ensi viikonloppuna alkavia EM-kisoja. Siinä joukkue kohtaa Belgian. Ottelu pelataan Ranskassa ja alkaa Suomen aikaa klo 15:00.

Lähde: Koripalloliiton tiedote