Isokokoinen ja fyysinen Brasilia yritti runnoa päänsä Suomen pelaajien pään sisään Chengdun universiadien toisessa alkulohko-ottelussa, mutta suomalaiset pääsivät sanelemaan pelin kulun erinomaisen kaukoheittopelinsä avulla. Suomi kuittasi turnauksen toisen voittonsa, tällä kertaa pistein 63-89 (23-50).

Brasilialaisten painipelaaminen ei horjuttanut suomalaisten itseluottamusta edes vähää alusta, kun Suomi alkoi säkittää Sara Bejedin, Elina Koskimiehen ja Lotta-Maj Lahtisen avulla kolmen pisteen heittojaan kylmän viileästi sisään.

Kun Suomi onnistui kaaren takaa lopulta kahdeksantoista kertaa 45% onnistumistarkkuudella, vapautui vähitellen Suomelle tilaa myös brasilialaiskorin alta. Suomalaisjohto kasvoi parhaimmillaan peräti 38 pisteeseen ennen kuin Brasilia pääsi kaunistelemaan lukemia lopussa.

– Hyökkäyksemme oli rohkeaa ja ennakkoluulotonta. Ensimmäisellä puoliskolla onnistuimme joukkuepuolustuksessamme erinomaisesti ja kykenimme pitämään Brasilian isot pelaajat vähillä pallokosketuksilla sekä työntämään heidät ulos levypallotilanteista, kiitteli Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi on nyt pelannut Chengdun turnauksessa kaksi ottelua, joista molemmat ovat päättyneet murskavoittoihin. Turnaus jatkuu tiistaina Puolaa vastaan.

– Vahvuutemme tähänastisissa alkulohkon otteluissa on ollut joukkueen sisältä tuleva mieletön lataus, jota on pystytty purkamaan puolustuksen intensiteettiin sekä liikkuvaan hyökkäyspelaamiseen. Toisaalta olemme onnistuneet hyvin myös siinä, että yksittäiset pelaajat ovat päässeet käyttämään vahvuuksiaan pelin sisällä, Palviainen analysoi.

– Yhden harjoituspäivän jälkeen Puola tarjoaa meille taas erinomaisen haasteen.

Brasilia – Suomi 63-89 (11-27, 23-50, 41-77), maaottelu (naisten haastajamaajoukkue), universiadit (alkulohko), Chengdu (Kiina) 30.7.2023

Suomi: Sara Bejedi 22/1, Lotta-Maj Lahtinen 17/5, Elina Koskimies 11/3, Lotta Vehka-aho 8/1, Veera Pirttinen 6/2, Roosa Lehtoranta 6/1, Saana Kujala 5/1, Ebba Pekonen 5/0, Janette Aarnio 4/1, Roosa Kosonen 3/0, Helmi Tulonen 2/1, Teresa Seppälä 0/1.

Lähde: Koripalloliiton tiedote