20-vuotiaat naiset kohtasivat Israelin ottelussa, jossa panoksena oli paikka kahdeksan parhaan joukossa. Suomi aloitti vahvasti, mutta Israel otti ottelusta voiton 63-53 (26-33).

Sudenpennut sai otteluun salama-alun. Varsinkin Meri Kanerva oli iskussa avausjaksolla. Hän upotti kolme kolmen pisteen heittoa. Suomi johti ottelua jakson päätteeksi 25-13.

Toisella jaksolla Suomella oli omat haasteensa hyökkäyspäässä. Johto kuitenkin kesti ja puoliajalla tilanne oli 33-26.

– Saimme otteluun loistavan alun, mutta sen jälkeen meille kävi se mikä on Israelia vastaan pahinta eli passivoituminen. Tyydyimme heittämään kolmen pisteen heittoja, kun meidän olisi pitänyt ajaa enemmän korille. Ottelun edetessä Israel pääsi ajamaan liian helposti korille, päävalmentaja Pekka Salminen kertasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Puoliajan jälkeen Israel upotti todella kovia kolmosia. Samaan aikaan Suomella oli vaikeuksia hyökkäyspäässä ja Sudenpennut joutuivat takaa-ajajan asemaan. Päätösjaksolla Israel onnistui pitämään Suomen takanaan.

Kanerva sai lopulta kasaan 14 pistettä ja kolme levypalloa. Annika Aarrejoki 11/6 onnistui myös mukavasti. Hila Karsh 20/11 oli Israelin tehokkain.

– Tulos on tietysti iso pettymys ja harmittaa tyttöjen puolesta. Tänään olisi ollut mahdollisuudet napata paikka kahdeksan joukossa.

Suomi pelaa sijoista 9-16 ja on seuraavan kerran tulessa perjantaina. Ottelu alkaa klo 18:00. Vastaan asettuu häviäjä ottelusta Espanja-Belgia.

Lähde: Koripalloliiton tiedote