16-vuotiaat pojat pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa C-lohkossa. Samassa lohkossa pelaavat Saksa, Espanja sekä Israel.

Kisat pelataan 5.8-13.8. Isäntäkaupunkina toimii Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopje. Suomen menestys lepää puolustuksen harteilla.

– Parhaimmillaan olemme todella hyvä puolustusjoukkue. Meiltä löytyy neljä todella hyvää takakentän pallollista puolustajaa Kamsi Adigwe, Matias Karlin, Samu Adler ja Eetu Honkaniemi. He pystyvät pysymään parhaimmillaan kenen tahansa edessä. Se helpottaa puolustuksen muita osa-alueita. Olemme harjoitelleet paljon Susipuolustukselle ominaista ns. pienelle kentälle pakottamista. Sen on onnistuttava, jos haluamme menestyä, päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

16-vuotiaat kohtaavat turnauksen avausottelussaan Saksan lauantaina. Sunnuntaina on vuorossa Israelin kohtaaminen. Suomen osalta lohko päättyy otteluun Espanjaa vastaan maanantaina.

– Saksalta löytyy ennakkoon yksi kisojen parhaista pelaajista Declan Duru. He pelaavat hidastempoista koripalloa ja käyttävät paljon palloscreeneja. Pelityylin pitäisi sopia meidän puolustuksellemme. Israel on kooltaan pieni, mutta vauhdikas joukkue. He pelaavat paljon paikkapuolustusta ja sekoittavat pakkaa. Heitä vastaan pallosta huolehtiminen on tärkeää. Meidän pitäisi myös päästä hyökkäämään sisälle. Espanja on Ranskan ohella kisojen suurin ennakkosuosikki.

Välipäivän jälkeen edessä on Round of 16, joka määrittää pelaako Suomi sijoista 1-8 vai 9-16. Neljännellä pelillä on siis todella iso merkitys. Kisojen päätteeksi kolme viimeiseksi jäänyttä joukkuetta putoaa B-divisioonaan.

– Tulostavoitetta emme ole asettaneet. Jokaista peliä lähdemme voittamaan, mutta olemme altavastaajia. Näissä kisoissa on kolme erilaista panosta. Tietysti mitalit, joiden lisäksi viidelle parhaalle on tarjolla paikka ensi vuodeksi 17-vuotiaiden MM-kisoihin. Viimeisenä panoksena on säilyminen A-divisioonassa.

Kesän aikana Suomen joukkue on päässyt pelaamaan mukavan määrän otteluita. Joukkue sijoittui kesällä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa toiseksi. Tämän jälkeen joukkue on valmistautunut kesän pääkoitokseen pelaamalla valmistavia maaotteluita kovatasoisissa turnauksissa Italiassa ja Ranskassa.

Suomen 16-vuotiaiden maajoukkue, EM-kisat, Pohjois-Makedonia

#SukunimiEtunimiSeura
3AdigweKamsiPuHu
4KarlinMatiasLepy / HBA
5HonkaniemiEetuBC Nokia
7HemdahlMatiasTapiolan Honka
8AdlerSamuTapiolan Honka / HBA
9UlanderVeetiTapiolan Honka
11AareOskarHNMKY
12EskelinenVille-PekkaTampereen Pyrintö
13PuraEliasUra Basket / TSUA
14MuurinenMiikkaZentro Basket Madrid (ESP)
15AnsamaaJuliusHNMKY / HBA
21HalisevaMatiasBC Nokia

Päävalmentaja Jyri Lohikoski
Valmentaja Ville Neva
Valmentaja Pekka Setälä
Valmentaja Juuso Milén
Fysioterapeutti Henrik Ketola

Lähde: Koripalloliiton tiedote