Suomi kohtasi Belgian perjantai-iltana Vilnassa. Sudenpennut jättivät Belgian taakseen 66-60 (38-36). Voitolla 20-vuotiaat varmistivat paikkansa A-divisioonassa myös ensi vuonna.

Ottelu oli koko ajan tasainen. Kumpikaan joukkue ei päässyt nauttimaan kovin suuresta johdosta. Suomen johto oli suurimmillaan kahdeksan pistettä.

Suomi johti ottelua kolmannella jaksolla, mutta jakson lopulle osui musta jakso, jonka aikana Belgian nousi kolmen pisteen johtoon, joka oli myös joukkueen suurin johto ottelun aikana.

Päätösjaksolla Sudenpentujen puolustus astui kuitenkin isoon rooliin. Se piti Belgian kuudessa pisteessä. Viimeiset kaksi minuuttia Belgia jäi pisteittä ja sortui samalla virheilyyn ja Suomi pääsi viimeistelemään loppulukemat vapaaheittoviivalta.

– Paikka A-divisioonassa on nyt säilytetty. Johto vaihtui tänään 11 kertaa ja yhdeksän kertaa olimme tasoissa. Hurjan taistelun jälkeen pystyimme voittamaan. Tämän päivän peli oli fyysinen kamppailu huippujoukkuetta vastaan. Ennen kaikkea tämä oli loistava joukkueen voitto, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Albina Syla 13/11 pelasi turnauksen vahvimman pelinsä. Kati Ollilainen 17/5 oli Suomen pistekärki. Nastja Claessens oli Belgian ykköstykki 18 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Suomi pelaa sijoista 9-12. Seuraava peli on lauantaina 20:30. Vastaan asettuu voittaja ottelusta Tshekki-Montenegro.

– Sarjapaikan säilyttämisestä huolimatta pelaamme koko ajan Euroopan- ja maailmanrankingsijoituksesta. Henkinen paine kuuluu urheiluun, mutta tietyllä tapaa voimme ehkä pelata nyt vapautuneemmin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote