Suomen 20-vuotiaat naiset päättivät EM-kisansa voittoon, kun joukkue kaatoi Unkarin 71-68 (37-26). Voiton ansiosta Sudenpennut sijoittuivat yhdeksänneksi. 16-vuotiaat tytöt jatkoivat valmistautumistaan EM-kisoihin. Joukkue kaatui Ranskalle saappaat jalassa 67-58 (35-39).

Suomi oli terävämmällä jalalla liikkeellä avauspuolikkaalla ja kotijoukkueena pelannut Unkari jäi takaa-ajajan rooliin. Parhaimmillaan Sudenpentujen johto kävi 13 pisteessä.

Kotijoukkue ei luovuttanut ja kuroi Suomen johtoa kiinni. Puoli minuuttia ennen loppua Melinda Miklos tasoitti ottelun kolmen pisteen heitollaan.

Seuraavassa hyökkäyksessä Albina Syla kuitenkin onnistui ja Henna Sandvik viimeisteli Sudenpentujen voittolukemat vapaaheittoviivalta.

– Tyttöjen maailman rankingissa kuudentena oleva maa ei pärjännyt meille tänään ollenkaan. He eivät pärjänneet meille korin alla ja joutuivat pelaamaan viidellä pelaajalla kaaren takana. Saimme tästä todella kovan päänahan, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

20-vuotiaat onnistuivat jälleen joukkueena hienosti. Viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen.  Kati Ollilainen 13/10/7 koriin johtanutta syöttöä, Annika Aarrejoki 13/3 ja Meri Kanerva 13/4 heittivät korkeimman pistemäärän. Koko ottelun paras pistenainen oli Melinda Miklos 19/6/9 koriin johtanutta syöttöä.

Suomi voitti turnauksen aikana Liettuan, Belgian, Montenegron ja Unkarin. Tappiot tulivat Ranskalle, Unkarille alkulohkossa ja Israelille.

– Saavutimme vähimmäistavoitteen ja vähän enemmänkin. Emme olleet kovin kaukana mitalista ja se jäi vähän kaivelemaan. Tärkeintä kuitenkin, että A-divisioonan paikka säilyi myös seuraavalle sukupolvelle.

16-vuotiaat tytöt lähellä Ranskan kaatoa

16-vuotiaat tytöt jatkoivat valmistautumistaan EM-kisoihin Espanjassa. Sunnuntaina joukkue kohtasi Ranskan U-16 maajoukkueen. Sudenpentujen peli-ilme oli loistava ja joukkue laittoi Ranskan ahtaalle, mutta lopulta Ranska oli parempi 67-58 (35-39).

16-vuotiaat tytöt olivat heti alusta alkaen hereillä. Varsinkin ensimmäisen puoliajan aikana Suomi oli joukkueista hieman parempi, joka näkyi puoliaikajohtona.

Kolmannelle jaksolle osui musta jakso, jonka aikana Ranska nousi johtoon. Joukkue pitikin siitä kiinni loppuun saakka, mutta helpolla voitto ei irronnut.

– Tämän päivän peli oli meiltä erinomainen. Minun papereissani Ranska tulee taistelemaan EM-kisoissa mitaleista. Taistelimme 30-35 minuuttia voitosta. Paransimme levypalloissa ja menetyksien osalta. Kokonaisuutena iso tasonnosto eiliseen. Puolustuksessa olimme todella hyviä, mutta jotta Ranskan voi voittaa täytyy heittää paremmin. Tappio harmittaa aina, mutta tänään vähän vähemmän, koska esitys oli niin hieno, päävalmentaja Jussi Räikkä sanoi.

Nico Ogun taisteli hienosti korin alla ja keräsi tupla-tuplan 12 pisteellä ja 12 levypallolla. Heli Lehto heitti korkealla prosentilla kahdeksan pistettä. Ranskan Kathy-Emma Otto 16/7 oli joukkueen tehokkain.

– Joukkue-esitys oli tänään loistava. Olemme parhaimmillamme, kun pelaamme yhdessä. Kaikki kentällä käyneet pelaajat osallistuivat tähän suoritukseen. Ranskalla on isoja pelaajia eikä meillä ollut mitään hätää heidän kanssaan.

Suomi pelaa vielä yhden ottelun Espanjassa ennen kuin joukkue matkaa EM-kisoihin. Siinä se kohtaa Espanjan 16-vuotiaiden maajoukkueen. Ottelu pelataan maanantaina ja alkaa klo 21:30 Suomen aikaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote