Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi hienosta taistelusta huolimatta Kreikalle 81-70 (44-33). Suomi pelaa jatkossa sijoista 9-16.

Sudenpennut jäivät avausjaksolla takaa-ajajiksi. Jakso merkittiin kotijoukkueena pelanneelle Kreikalle 27-16.

– Jossain määrin meidän turnauksen paras peli. Sama kaava kuitenkin toistui kuin alkulohkossa ja jäimme pelin alussa jälkeen. Sen jälkeen jouduimme rimpuilemaan.

Tämän jälkeen Suomen pelaaminen parani ja joukkue väänsi tasaväkisesti tappioitta turnauksessa edenneiden kreikkalaisten kanssa.

– Round of 16 on siinä mielessä kiva vaihe, että vastustajaan ehtii kunnolla valmistautumaan. Kreikka pelasi niin kuin odotimmekin. Henkilökohtaisen tason mokat johtivat siihen, että he saivat liikaa vapaita kolmen pisteen heittoja. Kreikka heitti 12 kolmosta, joista valitettavan moni tuli sellaisilta paikoilta ja sellaisilta pelaajilta, joilta ei pitäisi.

Suomen taistelusta huolimatta, ero kuitenkin säilyi koko ottelun ajan kymmenen pisteen molemmin puolin.

Miikka Muurinen pelasi hienon ottelun. Hän sai kasaan 32 pistettä, yhdeksän levypalloa ja viisi heitontorjuntaa. Se oli samalla kisojen uusi piste-ennätys. Myös Samu Adler 15/4/3 koriin johtanutta syöttöä onnistui. Kreikan tehomies oli Nikolas Sermpezis 29/6.

Suomen turnaus jatkuu torstaina Montenegroa vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 17:00.

– Montenegro on hyvin samantyylinen joukkue kuin Kreikka. Samankaltaisella pelisuunnitelmalla lähdetään. Pyritään tukkimaan korinalusta ja pakottamaan heidät kaukoheittoihin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote