16-vuotiaat pojat kohtasivat EM-kisojen päätösottelussa Latvian. 16-vuotiaat taistelivat hienosti, mutta lopulta Latvia oli parempi 73-63 (24-30). Suomen sijoitus kisoissa oli 12. Sen seurauksena Sudenpennut jatkavat A-divisioonassa myös ensi kesänä.

Ensimmäisellä jaksolla ei pisteillä juhlittu. Peli oli tasaista kummasakin päädyssä ja tauolle mentäessä suomalaiset olivat pisteen perässä.

Toisella jaksolla suomalaiset nousivat kuskin paikalle. Puoliajalla joukkue johti kuudella pisteellä.

Kolmannella jaksolla molemmat joukkueet upottivat kolmosia. Miikka Muurisen heitolla Suomen johto kasvoi kymmeneen pisteeseen, mutta Latvia taisteli ja joukkueen lopetus jaksolle oli vahva. Sudenpennut joutuivat lähtemään viimeiselle tauolle kolmen pisteen takaa-ajoasemasta.

Latvia jatkoi päätösjaksolla siitä mihin edellisellä jaksolla jäi. Sen seurauksena joukkue nappasi turnauksen 11. sijan.

– Todella ärsyttävä tappio. Ensimmäisellä puoliajalla meidän pelissämme oli hirveän paljon hyvää. Olisimme voineet johtaa paljon enemmän. Periaatteessa myös toisella puoliajalla meillä oli kaikki elementit voittoon. Pienin askelin meidän puolustuksemme intensiteetti laski ja epäonnistumisia tuli molemmissa päissä. Latvia alkoi pelaamaan enemmän paikkaa ja sai tehtyä aivan liikaa pisteitä, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Miikka Muurinen pelasi hienon turnauksen ja oli jälleen Suomen pisteykkönen 21 pisteellä. Lisäksi hän keräsi kahdeksan levypalloa. Matias Karlin 16/5/4 koriin johtanutta syöttöä pelasi myös hyvän ottelun. Adrians Andzevs teki Latvialle 18 pistettä.

– Todella ristiriitaiset tunnelmat. Meillä on ollut poikien kanssa todella hyvä ohjelma tänä kesänä. Olemme pelanneet reiluun kolmeen viikkoon 13 ottelua Euroopan kärkimaita vastaan. 11 tappiota 13 pelistä on paljon, kun suhtautuu urheiluun tavoitteellisesti. Kisojen jälkeen on tiukka analyysin ja reflektion paikka. Onneksi uusia kisoja on tulossa ja A-divisioona kisat jatkuvat niin 16-vuotiaissa kuin 18-vuotiaissa. Olemme jääneet koronavuosien aikana jälkeen monilla pelillisillä osa-alueilla. Täytyy kääriä hihat ja ruveta hommiin.

Muurinen on tällä hetkellä koko turnauksen pistetilastossa kolmantena. Torjuntatilastossa hän on toisena. Matias Hemdahl on torjuntatilaston viidentenä.

– Tappioista huolimatta pojat ovat säilyttäneet erittäin hyvän asenteen läpi kesän. Kun tästä palaudutaan ja päästään taas harjoittelemaan, monilla näillä pojilla on hyvät urat koripallon parissa edessä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote