16-vuotiaat tytöt jatkoivat vahvoja otteitaan EM-kisojen alkulohkossa. Portugali oli täysi vastaantulija Sudenpentujen käsittelyssä. Voitto kirjattiin suomalaisille 80-56 (49-24).

Sudenpennut tulivat otteluun terävällä jalalla. Portugali jäi ensimmäisellä jaksolla jälkeen. Tällä kertaa tahtipuikkoa heilutti Iida Riihelä, joka upotti kolme kolmosta avausjakson aikana. Suomen johto oli ensimmäisellä tauolla 11 pistettä.

Toisella jaksolla suomalaiset kasvattivat johtoaan. Etenkin jakson loppu oli suomalaisilta vahvaa tekemistä. Tauolla tilanne oli Suomen hyväksi 49-24.

Toinen puoliaika ei tuonut pelin kuvaan muutosta ja Suomi marssi selvään voittoon ja lohkovoittoon.

– Tosi hyvä alku otteluun ja ensimmäinen puoliaika oli meiltä erinomainen. Puolustimme hyvin ja hyökkäys toimi mallikkaasti. Portugali pelasi paikkaa ja vaihteli puolustusta, mutta heitimme hyvin. Kolmannella jaksolla varmistimme voiton puolustuspelin ansiosta, päävalmentaja Jussi Räikkä sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kaikki 12 suomalaista ylsivät ottelussa pisteille. Anna Gardziella 13/3 oli Sudenpentujen paras pistenainen. Tiia Talonen 12/2/6 koriin johtanutta syöttöä pelasi myös hyvin. Portugalin Carolina Silva pussitti 19 pistettä.

– Tänään saimme jaettua minuutteja tasaisesti pelaajien kesken, joka on jatkon kannalta hyvä asia.

Alkulohkovaihe oli tytöiltä menestys. Joukkue on yksi neljästä tappiottomasta joukkueesta. Kisoissa vietetään huomenna välipäivää. Tiistaina Sudenpennut kohtaavat Round of 16:n ottelussa B-lohkon neljänneksi sijoittuneen joukkueen. Se on joko Turkki tai Serbia.

– Historiallinen juttu, että Suomen maajoukkue menee alkulohkosta puhtaalla pelillä jatkoon. Jos pelaamme seuraavassa ottelussa, sillä tasolla, jolla olemme parhaimmillamme pelanneet niin hyökkäys kuin puolustuspäässä, tulemme menemään kahdeksan parhaan joukkoon. B-lohkossa ei kuitenkaan ole yhtään heikkoa joukkuetta, joten seuraavassa pelissä on onnistuttava.

Lähde: Koripalloliiton tiedote