Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt kahden Suomen universiadijoukkueen pelaajan yhteenoton, jossa osapuolet loukkasivat toistensa fyysistä koskemattomuutta.

Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö (SKY) on antanut varoitukset Eemi Luukkoselle ja Touko Tainamolle toistensa koskemattomuuden loukkaamisesta Kiinan Chengdussa käydyissä universiadeissa.

Pelaajien keskinäinen riita eskaloitui fyysisen koskemattomuuden loukkauksiin joukkueen majapaikassa. Pelaajat sopivat erimielisyytensä pian yhteenoton jälkeen pyytämällä toisiltaan anteeksi sekä keskustelemalla asiasta keskenään. Molemmat katuvat tekojaan ja ymmärtävät toimineensa tilanteessa väärin.

Sääntö- ja kurinpitoyksikkö kuuli tapauksen käsittelyssä mukana olleita sekä välikohtauksen nähneitä. SKY pitää varoitusta kummankin pelaajan menettelyn moitittavuuteen nähden oikeasuhtaisena rangaistuksena. Samalla yksikkö totesi fyysisen väkivallan siinä määrin vakavana, että perustetta jättää heitä kokonaan rangaistukseen tuomitsematta ei ole.

Koripalloliitto ei hyväksy minkäänlaista väkivaltaista käyttäytymistä ja pahoillaan tapauksen eskaloitumisesta niin yksilöiden, joukkueen kuin koripallo- ja urheiluyhteisön kannalta. Koripalloliitto on muiden lajiliittojen tavoin sitoutunut noudattamaan urheiluyhteisöjen yhteisiä reilun pelin eettisiä periaatteita, joissa edellytetään puuttumista niin henkiseen kuin fyysiseenkin väkivaltaan. Koripalloliitto korostaa, että liiton toimijoiden, valmentajien ja pelaajien on suhtauduttava tilanteisiin vakavasti ja pyrittävä yhdessä luomaan turvallinen tila kaikille toiminnassa mukana oleville.

Lähde: Koripalloliiton tiedote