Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi Turkissa pidettävien EM-kisojen välierissä Espanjalle 49-85 (33-33). Sudenpennuilla on lauantaina edessä pronssiottelu, jossa vastaan tulee Italia. Sudenpennuilla on mahdollisuus voittaa Suomen koripallohistorian ensimmäinen mitali EM-tasolla.

Sudenpennut pelasi samalla tasolla Espanjan kanssa ensimmäisen puoliajan, mutta kolmannella neljänneksellä vastustaja meni ohitse.  Espanjalaiset säkittivät 17 pistettä putkeen kolmannen neljänneksen alussa, mistä Suomi ei enää palautunut alle kymmenen pisteen.

– Sellaista se on. Oppia ikä kaikkia, pulinat pois. Kaikkein hienointa oli, että pelin jälkeen tullessani puhumaan joukkueelle pukukoppiin, niin kaikki ymmärsi, miten hyvin pelasimme ensimmäisen puoliajan, ja miten huonosti toisen. Jäi fiilis, että jos olisimme pystyneet vastaamaan paremmin, niin emme olisi hävinneen noin aikaisin toisella puoliajalla. Se on askel eteenpäin, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Oppi, mitä haluamme ottaa on, että olemme hienosti voittaneet pelejä yhdessä näissä kisoissa. Tänään myös hävisimme yhdessä. Tappio ei ollut kenenkään vika tai syy, vaan Espanja oli tänään parempi. Meidän pitää pitää pää pystyssä, käsitellä tappio, ja siirtyi nopeasti seuraavaan päivään.

Suomen korkeimmat pistelukemat upottivat Heli Lehto (11/4) ja Ada Luukkanen (11/1). Espanjan kärkinimiin lukeutuivat Sara Okeke (13/11) ja Aina Gargol (12/1/6 syöttöä).

Sudenpennut pelaa lauantaina pronssimitalista klo 19:00 Italiaa vastaan. Suomella on mahdollisuus tehdä koripallohistoriaa, koska Suomi ei ole koskaan ennen voittanut mitalia EM-tasolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote