Venezuela oli MM-kisoissa tasan yhtä vaikea päätösvastustaja Susijengille kuin odotettiinkin. Susijengi puristi kuitenkin 90-75 (48-35)-voiton.

Lauri Markkasen 32 pistettä, oikeisiin paikkoihin osuneet kolmeen pisteen heitot ja tiiviisti uomiinsa lukkiutuneet puolustusviisikot takasivat kuitenkin sinivalkopaidoille toisen voittonsa MM-turnauksessa.

Susijengi oli läpi ottelun nopeampi ja energisempi ja oli kärkkyä karkumatkalle useaan otteeseen MM-päätösottelun ensimmäisen kahden ja puolen jakson aikana, mutta niin vain kovissa kansainvälisissä turnauksissa keitelty Venezuela kuroi huolellisella joukkuetoteuttamisella eron umpeen kerta toisensa jälkeen.

Venezuelan heittäjät juoksivat skriineistä puolivapaita kolmosia suomalaisselustaan läpi kolmannen jakson viimeisten minuuttien ja hiipivät yleisön hurratessa viiden pisteen päähän (67-32) oltuaan jo pariin otteeseen kolmentoista pisteen takaa-ajomatkalla.

Tuolloin valokeilaan nousi Lauri Markkanen.

Jyväskylän Iso Vaalea päätti kolmannen jakson haamurajalta lähteneeseen kolmen pisteen heittoon ja avasi päätösjakson seitsemällä perättäisellä pisteellä. Venezuela pysytteli vielä hetken tuntumassa, kunnes sen vanhoilta herroilta loppuivat jalat kesken ja Susijengi ampaisi hetkittäin erinomaisen joukkuepuolustuksen jäljiltä eron lopullisesti yli kymmeneen pisteen.

Loppulukemat kirjattiin Okinawa Arenan jumbotronille 90-75 (48-35).

Vaikka Venezuela yritti kaikkien muiden MM-kisajoukkueiden tavoin uida Markkasen pään sisään puolirikollisilla puolustustaktiikoilla, piti Markkanen kovalla kokemuksella päänsä kylmänä.

Markkanen herätti kauhua venezuelalaispuolustuksessa niin lähietäisyydeltä kuin kaukaakin ja hakeutui yhtenään vapaaheittoviivalle, josta viimeisteli viivalta kovin tarkkuuksin (11/12).

Alkulohkovaiheessa yskinyt kolmen pisteen heittopelikin naksahti kohdalleen. Sasu Salin (11/2) ja Edon Maxhuni (6/0) virittelivät karkumatkaa ensimmäisellä puoliskolla onnistumisillaan kaaren takaa ennen Markkasen kolmosia.

Mutta voitto ratkesi ennen kaikkea puolustuspäässä. Susijengin ylivoimaisesti tehokkaimman puolustusviisikon muodostivat Markkasen (+/- -lukema +16) lisäksi Mikael Jantunen (7/8, +24), Miro Little (7/1/9 syöttöä, +20), Salin (+23) ja Elias Valtonen (11/1/2 blokkia, +27), joiden ollessa kentällä venezuelalaiset jäivät tyystin aseettomiksi hyökkäyksessä.

Susijengin saldoksi Okinawan MM-peleistä jäi kolme alkulohkotappiota sekä kaksi MM-jatkosarjasta haettua voittoa. Samalla Susijengi selvitti tiensä ensi kesän olympiakarsintoihin.

Susijengi kerääntyy seuraavan kerran yhteen ensi helmikuussa, jolloin se aloittaa kolmeen karsintaikkunaan jaetut EM-karsinnat vierasottelulla Serbiassa ja kotiottelulla Tanskaa vastaan.

Susijengi – Venezuela 90-75 (13–17, 48–35, 67-62), miesten maaottelu, MM-kisat (alempaa jatkosarjaa), Okinawa City (Japani) 2.9.2023

Susijengi: Lauri Markkanen 32/9, Sasu Salin 11/2, Elias Valtonen 11/1/2 blokkia, Alexander Madsen 8/5, Mikael Jantunen 7/8, Miro Little 7/1/9 syöttöä, Olivier Nkamhoua 6/3, Edon Maxhuni 6/0, Ilari Seppälä 2/1/6 syöttöä, Henri Kantonen 0/1, Alex Murphy, Jacob Grandison.

Venezuela: Pedro Chourio 17/2, Jose Materan 14/3, Garly Sojo 11/3.