Vahvoja näyttöjä Kreikan liigassa viime kaudella antanut Susijengin luottosentteri Alexander Madsen, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen Latvian suurseuran VEF Riian kanssa. 208-senttinen Kouvolan Poikien kasvatti Madsen edusti latvialaisjoukkuetta aiemmin vuosina 2019–22.

Madsen puntaroi erilaisia vaihtoehtoja läpi kesän, mutta hänen entinen seuransa Latviasta pysyi kosijoiden kärjessä aina MM-kisojen päätökseen asti.

– Kaikennäköistä paperia oli pöydällä, mutta oma lähtökohta oli, että palaan Riikaan, mikäli jotain aivan maagista tarjousta tule muualta, aiemmin kolme kautta VEF Riiassa pelannut Madsen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– VEF Riika seurana ja Riika kaupunkina tarjoavat sellaiset olosuhteet, joihin menen oikein innostuneena takaisin. Paikat ja rutiinit ovat tutut, olen saanut aiemminkin toteuttaa siellä itseäni pelaajana ja keskittyä pelkästään koripallon pelaamiseen. Samalla tiedän hyvin, mitä joukkue minulta tahtoo.

VEF Riika on Latvian monivuotinen pääseura, joka on voittanut viisi perättäistä Latvian kansallista mestaruutta, kaksi perättäistä Latvian cupia sekä Latvian ja Viron yhteisen koripalloliigan mestaruuden keväällä 2022. Lisäksi VEF Riika on pelannut FIBA Mestareiden Liigaa neljä perättäistä kautta.

– Joukkueen tavoite on voittaa kaikki mahdollinen voitettavissa oleva ja mennä Mestareiden Liigassa vähintään alkulohkosta jatkoon, Madsen kertoo.

– Henkilökohtaisella tasolla tavoitteeni on päästä takaisin siihen formiin, missä olin viime syksynä AEK Ateenan kanssa ennen loukkaantumistani ja kehittymään edelleen siitä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote