Koripallon MM-finaalista tulee eurooppalaisjoukkueiden kohtaaminen, kun Serbia ja Saksa etenivät MM-finaaliin.

Serbia oli koko pelin Kanadaa askeleen edellä eikä Kanada pystynyt vastaamaan Serbian monipuoliseen hyökkäyspelaamiseen ja aggressiiviseen puolustukseen. Serbia kuittasi ottelusta lopulta 96-85 (52-39)-voiton. Bogdan Bogdanovic (23) oli Serbian paras pistemies ja puolustuspäässä kunnostautui erityisesti Aleksa Avramovic (10), joka otti Kanadan tähtipelaaja Shai Gilgeous-Alexanderin (15/2/9) pihteihinsä. Kanadan paras pistemies oli 23 pistettä heittänyt RJ Barrett.

Toisessa välierässä Saksa otti historiansa isoimman voiton, kun Gordie Herbert johdatti suojattinsa finaaliin. Saksa kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen USA:n NBA-sikermän 113-111 (59-60). Saksa karkasi USA:lta kolmannella neljänneksellä ja kävi parhaimmillaan 12 pisteen johdossa. USA pääsi vielä 1,5 minuuttia ennen loppua pisteen päähän ja näytti nousevan ottelussa voittoon, mutta Saksa kesti loppuun saakka ottaen historiallisen voiton. Ottelun luonnetta kuvaa paljolti se, että USA johti ottelua vain 4,5 minuuttia.

Saksalta kunnostautui kolmikko Andreas Obst (24), Franz Wagner (22/5) ja Daniel Theis (21/7). Dennis Schröder (17/9s) pyöritti hyökkäyspeliä ja iski ratkaisevan niitin ottelulle viimeisillä hetkillä. USA:lta nousivat esiin Anthony Edwards (23/8) sekä Austin Reaves (21).

Mitaliottelut pelataan sunnuntaina.