Tuomas Iisalon alaisuuteen Paris Basketballin riveihin siirtynyt Mikael Jantunen aloitti kautensa hienosti auttamalla pariisilaisseuran kauden avausvoittoon. Kausi on startannut myös Liettuassa ja Tanskassa.

Paris Basketballin peräsimeen kesällä siirtynyt Iisalo sai voitokkaan startin joukkueen peräsimessä Dijonin kaatuessa 81-64 (39-32). Iisalo antoi Jantuselle ottelussa vastuuta lähes 23 minuuttia ja Susijengin avainpelaaja kiitti luottamuksesta viiden pisteen, kolmen levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla.

Jantusen uran avauspisteet Ranskan liigassa syntyivät komealla donkilla.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

– Hyvä tapa aloittaa kausi. Teimme paljon niitä asioita joita olimme harjoitelleet. Henkilökohtaisella tasolla on vielä aika paljon asioita joita pitää oppia ja parantaa, mutta ihan mukava aloittaa kausi voitolla ja tästä on hyvä jatkaa. Se oli ensimmäinen peli, ja kun tuosta lähdemme rakentamaan, niin hyvä tulee, Jantunen totesi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Myös päävalmentaja Iisalo oli miehistönsä esitykseen tyytyväinen.

– Tämä on loistava tulos meille, joka on seurausta siitä saavutetusta työstä harjoituskauden alusta tähän päivään. Olemme iloisia tietäessämme, että meillä on varaa parantaa. Emme olleet täydellisiä, mutta tämän päivän peli antaa meille ekstramotivaatiota sekä tien kohti tulevia tavoitteitamme, Iisalo kommentoi seuran verkkosivuilla.
Ottelutilastot

Kausi saatiin käyntiin myös Liettuassa, jossa Daniel Dolenc puki uuden joukkueensa BC Mazeikiain paidan ylleen. Dolenc uurasti lähes 36 minuuttia ottelussa tilastoiden yhdeksän pistettä, kolme levypalloa, neljä syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Siitä huolimatta Utenos Juventus oli kotonaan vahvempi 81-74 (43-35).
Ottelutilastot

Ilmari Toikkanen kausi Tanskassa alkoi voittoisasti, kun Svendborg Rabbits nakersi Horsens IC:n kumoon 80-77 (43-35). Toikkanen täytteli rivejään kahdeksalla pisteellä ja levypallolla.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote