Kataja Basket pelaa Motonet Areenalla paikasta FIBA Europe Cup -alkulohkoon. Joensuulaisjoukkueen lisäksi paikasta lohkovaiheeseen pelaavat bulgarialainen BC Chernomorets ja ruotsalainen Borås Basket.

Kataja Basket aloitti Korisliigan lauantaina, kun se kaatoi värikkäiden vaiheiden jälkeen Kobrat ottelun päätössekunneilla 79–76. Nyt edessä on uudenlainen haaste, kun se pelaa paikasta FIBA Europe Cupin alkulohkoon.

Karsinnat pelataan turnausmuodossa eli joukkueet kohtaavat kertaalleen toisensa. Kolmipäiväsen turnauksen voittaja etenee sarjan lohkovaiheeseen, jossa se pääsee samaan alkulohkoon romanialaisen Oradean, puolalaisen Legia Varsovan ja slovakialaisen Patrioti Levicen.

Avausottelussa Kataja–Borås tehdään tiistaina kotimaista koripallohistoriaa: ottelu tulee olemaan joensuulaisjoukkueelle kansainvälisillä kentillä tasan sadas, jolloin se ohittaa ottelumäärässä helsinkiläisen Torpan Pojat (99 kv ottelua) nousten yksin pitämään tämän suomalaistilaston kärkipaikkaa.

– Borås on todella heittovoimainen joukkue, jossa myös isot pelaajat laittavat palloa ilmaan kaaren takaa. Se on tasamittainen ja pituutta riittää jokaiselle pelipaikalle. Pelaavassa rotaatiossa on yksi alle 190-senttinen kaveri, joukkueen päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi avausvastustajaa seuran tiedotteessa.

– Saimme lauantaina arvokasta oppia siitä, kuinka otteluihin tulee lähteä. Jotta voisimme pärjätä, meidän tulee olla entistä aktiivisempia ja aggressiivisempia, Virtanen summaa.

Otteluohjelma
Tiistai 03.10. klo 18:30 Kataja Basket – Borås Basket
Keskiviikko 04.10. klo 18:30 Borås Basket – BC Chernomorets
Torstai 05.10. klo 18:30 BC Chernomorets – Kataja Basket

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut