Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

Espanjan LEB Oro starttasi heti suomalaiskohtaamisella, kun Raitasen Caceres isännöi Alex Murphyn Estudiantesia. Estudiantes haki 83-60 (49-28)-voiton Murphyn auttaessa joukkuettaan kuudella pisteellä, kuudella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Raitasen tilastoriville kirjattiin kahdeksan pistettä ja viisi levypalloa.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen aloitti EuroCupin komeasti, kun Paris Basketball kaatoi vilnalaisen Wolvesin avauskierroksen ottelussa selvästi 105-78 (48-40). Jantunen kasasi tilastoikseen 12 pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan.
Ottelutilastot

Paris Basketballin kiireinen viikko jatkui torstaina Ranskan liigassa ja samalla joukkue koki kauden avaustappionsa, kun se taipui Nancyn vieraana niukasti 78-81 (40-36). Jantusen tilastoihin kirjattiin kolme pistettä.

Ottelutilastot

Lassi Tuovi oli ensimmäistä kertaa Euroliigassa Virtus Bolognan apuvalmentajana, mutta kauden avaus päättyi niukkaan 79-82 (42-37)-tappioon liettualaista Zalgirisia vastaan. Bologna piti ottelua käsissään suurimman osan ottelusta, mutta Zalgiris nousi viimeisellä neljänneksellä rinnalle ja ohi.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Severi Kaukiaisen Patrioti Levice koki kirvelevän viime sekunnin 78-80 (28-34)-tappion kotonaan Banik Handlovalle. Kaukiaisella oli vaikea heittopäivä, mutta sai tilastoihinsa kaksi pistettä, viisi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen sai melkoisen sulan hattuunsa, kun se nappasi kauden avausvoittonsa Bundesliigassa kaataessaan vieraskentällä Bonnin 88-76 (39-28). Jansson juoksutti Aatu Kivimäkeä kentällä 26,5 minuuttia ja takamies kiitti luottamuksesta neljän pisteen, kahden levypallon, kahdeksan syötön ja riiston tilastoilla.

– Tämä oli todennäköisesti aika vaikea peli molemmille, sillä kumpikin pelasi viikonloppuna. Kun olet väsynyt, niin molemmat joukkueet tekevät enemmän virheitä. Bonn myös auttoi meitä siinä, etteivät he käyttäneet paikkojaan hyväkseen. Tänään pystyimme pääosin toteuttamaan peliliikkeitämme ja kontrolloimaan hyökkäyksemme tempoa, Jansson analysoi ottelua Bundesliigan verkkosivuilla.
Ottelutilastot

Crailsheim Merlinsin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert joutui miehistöineen pettymään, kun Euroliiga-joukkue ALBA Berlin oli kotikentällään vahvempi 110-75 (59-40).
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan 10 pisteen ja 10 syötön tupla-tupla jäi ilman palkintoa, kun Ehingen Urspring taipui Bayern München II:n vieraana 80-87 (36-44). Mervola kasasi tilastoihinsa lisäksi kolme levypalloa ja kolme riistoa.
Ottelutilastot

Slovenian liigassa Domzale puristi 76-62 (37-31)-voiton Triglavista. Perttu Blomgren tilastoi voittajille yhden levypallon ja yhden syötön.
Ottelutilastot

Islannissa saatiin kausi käyntiin ja Ville Tahvanainen oli heti vahvalla pelipäällä, kun hän pussitti 27 pistettä Haukarin murskatessa Breidablikin 127-83 (62-45). Tahvanainen täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella riistolla. Osku Heinonen puolestaan kasasi 10 pistettä, viisi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Antti Kanervon kausi Stjarnanin kanssa alkoi tappiolla, kun Njardvik oli kotikentällään vahvempi 91-88 (41-41). Kanervo paukutti 23 pistettä, ja täytteli tilastojaan myös viidellä levypallolla, viidellä syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote