Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt 14 pelaajaa, jotka muodostavat Suomen EM-karsintaryhmän marraskuun 2023 ikkunassa, joka pelataan ensi viikolla. Susiladies saa vastaansa torstaina 9.11. Bulgarian vieraissa ja sunnuntaina 12.11. Unkarin Urhea-hallissa, Helsingissä.

EM-karsinnat vuoden 2025 EM-kisoihin pelataan kolmen ikkunan aikana, joissa jokainen kohtaa toisensa sekä kotona että vieraissa. Kyseessä on Susiladiesin ensimmäiset EM-karsintaottelut Ilkka Palviaisen komennossa, joka nimettiin huhtikuussa joukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

– Uudet karsinnat ja uudet mahdollisuudet totta kai nostattavat odotuksia ja innostusta niin pelaajien kuin valmennuksen osalta. Pelaajiemme kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta on aistittavissa erittäin kova näyttämisen halu ja etenkin ilo päästä pukemaan maajoukkueasu päälle. Totta kai myös esiintyminen toisessa ottelussa kotiyleisön edessä merkitsee kaikille meille valtavasti, Palviainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies matkustaa kohtaamaan Bulgarian torstaina. Kotiyleisön eteen joukkue taas pääsee sunnuntaina 16:00, kun Urhea-halliin saapuu vieraaksi edellisten EM-kisojen välieräjoukkue Unkari.

– Vastassamme tässä ensimmäisessä ikkunassa on ennakkotietojen pohjalta kaksi hyvin erilaista ja erilaisessa tilanteessa olevaa joukkuetta. Bulgaria on uudistunut valmennuksen sekä osittain pelaajistonsa osalta. Maajoukkuekoripalloilussa korostuu vahvasti yleensä maan koripalloilullinen identiteetti ja odotettavissa onkin organisoitu ja fyysinen vastus.

– Unkari puolestaan on Euroopassa yksi naiskoripallon suurista. Maajoukkue kilpaili hienosti edellisissä EM-kilpailuissa ja seurajoukkuetasolla edustusta löytyy kahden joukkueen voimin naisten Euroliigasta. Heillä on laadukkaan palaajamateriaalinsa lisäksi vahva yhteinen kokemus viime kesältä joukkueena kilpailemisesta ja myös yhtenäinen pitkään hiottu pelikonsepti tukenaan.

Susiladiesin kokoonpano taas karsintaikkunan alla saa päävalmentaja Palviaisen hymyilemään.

– Meidän joukkueemme koostuu pääosin ulkomailla pelaavista ja muutamasta kansallisen sarjamme kärkipelaajasta. Olen erittäin iloinen siitä, että maajoukkuepelaajamme ovat aloittaneet kautensa tehokkaasti ja hyvällä itseluottamuksella Euroopan kentillä. Pääosin he ovat pelanneet joukkueissaan tärkeissä rooleissa ja merkittäviä minuutteja ottelusta toiseen, Palviainen aloittaa.

– Näistä elementeistä on myös valtava pääoma maajoukkueen käyttöön. Tarvitsemme itseluottamusta uhkuvia pelaajia pelataksemme rohkeasti ja yhtäältä tarvitsemme tehokkaita pelaajia onnistuaksemme. Kun tähän yhtälöön lisätään se, että haluamme kollektiivisesti pakottaa vastustajamme pois mukavuusalueeltaan, niin se kuvastaa melko hyvin sitä, millaista koripalloa haluamme karsintaikkunassa esittää.

Susiladies kokoontuu yhteen sunnuntaina 5.11.

Susiladiesin otteluaikataulu, EM-karsintaikkuna, marraskuu 2023
To 9.11. klo 19:00 Bulgaria – Susiladies, Samakov, Bulgaria
Su 12.11. klo 16:00 Susiladies – Unkari, Urhea-halli, Helsinki

Susiladies, EM-karsinnat, marraskuu 2023

EtunimiSukunimiSeura
AARNISALOElinaKangaroes (BEL)
KOSKIMIESElinaKeltern (GER)
LEHTORANTARoosaNördlingen (GER)
KUIERAwakReyer Venezia (ITA)
TULONENHelmiSanga Milano (ITA)
LEHTORANTALinda-LottaKeltern (GER)
AGYEIMagdaleneTorpan Pojat
SEPPÄLÄTeresaSiena (NCAA)
POUNDSAnissaGisa Lions (GER)
PIRTTINENVeeraPeli-Karhut
ÄIJÄNENAnniinaBAXI Ferrol (ESP)
KANERVAMeriTorpan Pojat
LAHTINENLotta-MajAE Sedis Basquet (ESP)
KOSONENRoosaPeli-Karhut


Päävalmentaja Ilkka Palviainen
Valmentaja Jussi Laakso
Valmentaja Mirka Dettmann
Valmentaja Jari Nykänen
Fysioterapeutti Niklas Hamnström
Fysioterapeutti Lilli Nikander
Lääkäri Lauri Alanko
Joukkueenjohtaja Ulla Karlsson
Joukkueenjohtaja Piia Kettunen

Lähde: Koripalloliiton tiedote