Suomalaisjoukkueet taipuivat niukasti keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheen otteluissa. Kataja Basket hävisi kotikentällään lohkon kärkijoukkue Legia Varsovalle 85–89, kun taas Kauhajoki taipui jatkoajan jälkeen Jonavalle 94–98.

Kataja metsästi alkulohkovaiheen avausvoittoaan kotikentällään Joensuussa puolalaista Legia Varsovaa vastaan, kun joukkueet kohtasivat toistamiseen tämän kauden kilpailussa. Ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen selvästi vieneet puolalaiset joutuivat tällä kertaa kovempaan iltapuhteeseen.

Kataja oli aavistuksen niskan päällä avauspuoliajan loppuhetkillä, kun se karkasi parhaimmillaan kahdeksan pisteen karkumatkalle juuri ennen puoliaikaa. Tasainen kamppailu ratkesi vasta päätösneljänneksellä, kun Legia Varsova veti 11–0-runin pitäen joensuulaiset nollilla liki viiden peliminuutin ajan.

Grant Singletonin ja Thomas Tumban onnistuneilla suorituksilla Kataja nousi suvantovaiheensa jälkeen pelaamaan vielä ottelun voitosta, mutta ei päässyt viime sekuntien kahta pistettä lähemmäs vieraista. Legia Varsova nappasi pisteet Joensuusta lukemin 85–89 (49–43). 

Katajan pisteykkönen oli 21 pinnaa nakuttanut Grant Singleton. Elijah Lufile tilastoi miehekkään 20 pisteen ja 16 levypallon tuplatuplan ja Amanze Egekeze 16 pistettä.

Kataja on hävinnyt kaikki neljä lohkovaiheen kamppailuaan ja samalla menettänyt mahdollisuutensa jatkoon, kun kaksi kierrosta on pelaamatta.

Edelliskierroksella lohkonsa kärkijoukkue Petrolina AEK:n kaatanut Kauhajoki matkusti vierasotteluun Jonavaa vastaan tavoitteenaan napata kauden toinen voitto.

Ottelussa edettiin lähes kirjaimellisesti kori korista, kun johtoasema ottelussa vaihtui kaikkiaan 13 kertaa. Jonava näytti ottavan jo ratkaisevan iskun päätöskympillä Kauhajoen Courtney Fortsonin saatua viidennen virheensä, mutta Kauhajoki kampesi takaisin voittotaisteluun seitsemän pisteen takaa muutama minuutti ennen loppua.

– Erittäin harmittava tappio, vaikkakin kauden parhaalla pelillä. Tosi kova paikka ja kova fyysinen vastustaja. Fortson sai viidennen virheensä vikalla kympillä ja silti tulimme hyvin takaisin peliin. Hyvin pienet marginaalit oli tänään ja vapaaheittoviivalle jäi tänään paljon pisteitä (15/24). Kaiken kaikkiaan paljon hyvää esityksessä ja olimme henkisesti tänään vahvoja eivätkä päät painuneet missään vaiheessa – siihen on oltava tyytyväinen illan ottelusta, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies summasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Topias Palmi vei Kauhajoen kolmen pisteen johtoon vajaat 20 sekuntia ennen päätössummeria onnistuneella kolmen pisteen heitollaan, mutta isännät saivat maksettua potut pottuina aikalisänsä jälkeen.

Jatkoajalla Jonava oli vieraita aavistuksen parempi ja se kirjasi voiton lukemin 98–94 (87–87, 44–47).

Topias Palmi oli Kauhajoen pistekunkku 29 pisteellään. Horace Spencer kirjautti 15 pisteen ja 13 levypallon tuplatuplan.

Kauhajoki on voittanut neljästä alkulohko-ottelustaan yhden ja sen jatkoonpääsy ei ole enää omissa käsissään.

Lähde: Koripalloliiton tiedote