Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

Nuoresta iästään huolimatta Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pelaa tällä hetkellä jo viidettä kauttaan Korisliigaa, jossa hän on tilastoinut ToPolle keskimäärin 11,8 pistettä, 3,8 levypalloa ja 5,8 syöttöä ottelua kohden kuudessa ottelussa.

Edelliskaudella hänet valittiin Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, kun Kanerva kirjautti 10,8 pistettä, 2,9 levypalloa ja 4,6 syöttöä ottelua kohden. ToPo juhli kaudella 2022-23 Suomen cupin voittoa ja SM-hopeaa.

Xavierin kokoonpanossa on viimeisten vuosikymmenien aikana nähty monia suomalaispelaajia, jotka ovat jättäneet jälkensä yliopiston koripallohistoriaan. Reetta Piipari ja Taru Tuukkanen ovat Xavierin yliopiston Hall of Famessa, minkä lisäksi suomalaisedustusta on nähty mm. Anniina Äijäsen, Susanna Strömbergin ja Elina Pasolan muodossa.

Parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Kanerva pelasi eilen Bulgariaa vastaan uransa toisen naisten maajoukkueottelun. Nuorisomaajoukkueissa hän on pelannut 58 ottelua.

Lähde: Koripalloliiton tiedote