Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

Kauhajoki taisteli pitkään voitosta saksalaista Rostock Seawolvesia vastaan kotikentällään IKH Areenalla. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Saksassa päättyi lokakuun lopussa Rostockin 28 pisteen voittoon.

Keskiviikkona oli toinen ääni kellossa, kun Kauhajoki pisti tosissaan kampoihin. Rostock karkasi toisella neljänneksellä pahimmillaan 11 pisteen karkumatkalle. Isännät saivat kuitenkin nopeasti juonesta kiinni ja kampesivat johtoon puoliajan jälkeen. Sen jälkeen mentiin pitkälti kori korista aina päätöskympille asti.

Kauhajoki oli parhaimmillaan kuuden pisteen johdossa kuusi minuuttia ennen loppua, mutta Rostock vei reilun neljän minuutin pätkän 3–13 ja lopulta koko ottelun 92-98 (40-45).

– Ehdottomasti hyvä meininki tänään hallissa. Sydän särkyy tästä tappiosta, meillä oli voiton avaimet tänään kädessä. Emme me huonosti tänään pelanneet ja taistelimme, mutta pienistä asioista jäi voitto uupumaan, Topias Palmi kommentoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteessa.

– Saimme paljon laadukkaita heittopaikkoja, jotka eivät tänään uponneet. Vastustaja sai liikaa pisteitä meidän pallonmenetyksistämme. Puolustuspäässä meillä oli vaikeuksia palloskriinitilanteissa, kun apupelaajamme olivat liian kaukana – he löysivät sellaisen jutun, jolla pystyivät meitä lopussa satuttamaan, päävalmentaja Janne Koskimies summasi.

Kauhajoen pisteykkönen oli jälleen Topias Palmi, joka viimeisteli 22 pistettä. Shawn Hopkins antoi taustatukea 16 pisteellään. Palmi on koko FIBA Europe Cupin pistetilaston ykkönen 20 pisteen keskiarvollaan.

Kauhajoen tappio merkitsi sitä, että joukkueen pelit FIBA Europe Cupissa päättyvät alkulohkoon.

Kataja Basket metsästi avausvoittoaan Romaniassa, kun se kohtasi CSM Oradean. Tasaisen avauspuoliajan (52–52) jälkeen ottelun ratkaisu nähtiin pitkälti kolmannella kympillä, jonka isännät veivät nimiinsä 30–14.

Joensuulaiset eivät kuitenkaan katkenneet, vaikka eroa oli päätöskympin alussa enimmillään jo 19 pistettä. Kataja nousi parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän vajaat kolme minuuttia ennen loppua. CSM Oradean kantti kuitenkin kesti lopussa, kun se nappasi kotivoiton lukemin 105–92.

Kataja parhaimmistoa oli jälleen Nike Sibande, joka tilastoi 25 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Kaksinumeroisille ylsivät myös Grant Singleton (16) ja Elijah Lufile (13).

Kataja on hävinnyt kaikki viisi alkulohko-otteluaan ja sen taival FIBA Europe Cupissa tämän vuoden osalta päättyy ensi keskiviikkona kotikentällään Levicea vastaan.