Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

Helsingissä nähtiin Korisliigan kärkikolmikon sisäinen mittelö, kun Seagulls otti kotonaan mittaa Korihaista. Sarjan paalupaikalla porskuttavat isännät voittivat ottelun sarjapistetilanteeseen nähden yllättävällä erolla, luvuin 112–74.

Arvokasta työtä voiton eteen tekivät erityisesti Seagullsin Shavon Coleman, Mar’Qualen Grant ja Rene Rougeau. Coleman kirjautti pelissä 25 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Grant 24 pistettä, kuusi syöttöä ja neljä riistoa ja Rougeau 15 pistettä, viisi levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Korihaiden vahvimmat esitykset nähtiin Wesley Person Jr:lta, joka upotti 19 pistettä, ja Javion Ogunyemilta, jolle merkittiin 14 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Nokia haki vierasvoiton Kotkasta

Voittoon päättyi myös Korisliigan kakkossijaa pitävän BC Nokian ilta, kun KTP-Basket taipui omalla kotikentällään 93–98.

Nokian kovimmat pistenikkarit voitto-ottelussa olivat Tucker Richardson ja Both Gach. Richardson upotti 26 pistettä, kun taas Gach tilastoi 21 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa.

Niukasta tappiosta huolimatta KTP:n riveissäkin nähtiin vahvoja esityksiä, etunenässä Ahmad Randilta, joka keräsi nimiinsä 25 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme torjuntaa.

Vilpas kolmen ottelun voittoputkessa

Vaikeasta kaudenalusta kärsinyt Salon Vilpas on kohentanut otteitaan niin rivakasti, että pitää nyt kolmen pelin voittoputken jälkeen sarjataulukon neljättä paikkaa. Pisteet irtosivat Lapualta, jossa Kobrat kärsi kotitappion luvuin 66–76.

Vilppaan kovin korintekijä voitossa oli Tavon King, jonka pistetili näytti pelin lopuksi 25:ttä.

Hyvin suoriutui myös loistavaa kautta pelaava Teemu Suokas, jolle kirjattiin 16 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä.

Kobrien tilasto-onnistujat olivat Anthony Roberson 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Theo Akwuba seitsemällä pisteellä, 13 levypallolla ja neljällä torjunnalla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote