Antero Lehdosta tuli lauantaina kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja Korisliigan runkosarjassa heittänyt pelaaja. Lehto ohitti tilastossa Petri Virtasen.

Pyrintöön täksi kaudeksi palannut Lehto lähti otteluun entistä seuraansa BC Nokiaa vastaan Petri Virtasen rinnalla, kun molemmilla oli 1218 onnistunutta kolmen pisteen heittoa runkosarjassa. Lehto heitti ottelussa kolme heittoa sisään bonusviivan takaa ja uusi ennätyslukema on nyt 1220.

Virtanen pitää kuitenkin edelleen hallussaan ennätystä, jossa mukaan lasketaan myös pudotuspeliottelut. Siinä Virtasen johtoasema on 1440-1365.

Itse ottelussa BC Nokia oli vahvempi vieden pelin nimiinsä 91-84.

Tappion kärsineen Pyrinnön valopilkku kentällä oli Luther Muhammad, joka taituroi tauluun 21 pistettä, kymmenen levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta kentän isoin pistesaldo, 24, nähtiin kuitenkin Nokian Both Gachilta.

Korihait kaatoi Karhun maratonottelussa

Kauhajoen ja Korihaiden kohtaaminen ensin mainitun kotikentällä äityi huimaksi väännöksi. Johtoasema vaihteli puolelta toiselle, eikä voittajaa meinattu saada ratkaistua millään. Toisessa jatkoerässä ero viimein repesi, ja vierasjoukkue Korihait sai pisteet matkaansa. Loppunumeroiksi kirjattiin 111–116.

Korihaiden kovin pistesaldo, 33, nähtiin Wesley Person Jr:lta, mutta suurimman osan huomiosta vei kummankin joukkueen suomalaistähden välinen pistekisa. Korihaiden Mikael Aalto ylsi tilastoissaan 28 pisteeseen ja kymmeneen levypalloon, kun taas Kauhajoen Topias Palmi intoutui paukuttamaan numeroikseen huimat 37 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Palmin häikäisevästä pistesaldosta huolimatta kuitenkaan voittoa ei lauantainakaan irronnut.

Korihait pitää nyt miesten Korisliigan sarjataulukossa kolmatta sijaa, kun taas kestomenestyjä Kauhajoki on ajautunut kauas sijalle yhdeksän.

Voitot myös kärkikaksikolle

Sarjataulukon paalupaikkaa pitävä Helsinki Seagulls sai vierasvoiton Loimaalta, kun Bisons taipui luvuin 73–89.

Isäntien paras tilastorivi nähtiin DeVante Brooksilta, joka osui 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa, kun taas Seagullsin selkeästi näyttävimmät luvut olivat Chuba Ohamsin 18 pistettä ja 12 levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote