Koripallon EM-kisat 2025 sekä kotikisoihin saava odotus ovat saaneet kasvot. Kansainvälinen koripalloliitto julkaisi tiistaina yhdessä tulevien EM-kisaisäntien kanssa EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2025) logon. EM-kisojen 2025 alkulohkoista yksi pelataan Tampereella.

Logo ja kisojen visuaalinen identiteetti luovat vahvan ja rohkean kokonaisuuden EM-kisoille, jotka järjestetään Suomen lisäksi Kyproksella, Puolassa ja Latviassa.

Kaikki neljä kisakaupunkia – Tampere, Katowice, Limassol ja Latvia – saavat visuaalisessa ilmeessä omat värikombinaationsa ja graafiset elementtinsä kisalogon tueksi.

– Ilmassa on aina odottava tunnelma, kun katsomme kohti seuraavaa päätapahtumaa Euroopan koripallokalenterissa ja logon julkaisu on merkittävä virstanpylväs matkalla, kommentoi FIBA Euroopan toimitusjohtaja Kamil Novak.

– Olemme tyytyväisiä logoon, joka valittiin yhdessä neljän kisaisännän kanssa. Jatkuvalla, läheisellä yhteistyöllä varmistamme, että vuoden 2025 kisoista jälleen yksi mahtava tapahtuma.

Matka kohti EM-kisoja 2025 käynnistyy parketeilla helmikuussa 2024, jolloin polkaistaan käyntiin EM-karsinnat. Kolmen kansainvälisen karsintaikkunan aikana setvitään kisoihin selviytyvät 24 joukkuetta. Suomi pelaa EM-karsintojen G-lohkossa yhdessä Georgian, Serbian ja Tanskan kanssa.

Espanja on hallitseva Euroopan mestari. Suomen Susijengi sijoittui vuoden 2022 EM-kisoissa sensaatiomaisesti seitsemänneksi. Sijoitus oli Suomen miesten maajoukkueen kaikkien aikojen toiseksi paras.

Lähde: Koripalloliiton tiedote