Syyskauden ajan Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa ja Slovakian liigassa edustanut Peli-Karhujen kasvatti ja hallitseva Korisliigan MVP Severi Kaukiainen, 25, vaihtaa maata ja seuraa.

185-senttinen Kaukiainen on allekirjoittanut loppukauden kattavan sopimuksen Viron ja Latvian yhteisliigaa pelaavan perinteikkään tallinnalaisjoukkue BC Kalev/Cramon kanssa.

Kaukiaisen siirto Slovakiasta Tallinnaan alkoi kypsyä aiemmin tällä viikolla, kun Patrioti Levicen ottelut FIBA Europe Cupissa päättyivät alkulohkovaiheeseen.

– Sopimuksessani Levicen kanssa oli pykälä, jonka mukaan minulla olisi europelien päättymisen jälkeen oikeus siirtyä toiseen seuraan, jos sopiva tarjous sattuisi kohdalle, Kaukiainen selventää Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kalev/Cramo tarvitsi vahvistusta takakentälleen, juttelin heidän valmentajansa kanssa ja aika nopeasti ymmärsin, että tämä sopimus tarjoaisi minulle ison roolin pykälää korkeatasoisemmassa liigassa.

Kaukiainen edusti Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa viidessä ottelussa 12,6 pisteen, 4,8 syötön ja 2,2 levypallon keskiarvoin. Slovakian liigassa Kaukiaisen ottelukeskiarvot olivat 6,3 pistettä, 3,0 syöttöä ja 1,8 levypalloa.

– Olen tosi kiitollinen ajastani Levicessä. Seura hoiti kaikki asiat ensiluokkaisesti. Aina voi kuvitella, minkälaista on pelata ammattilaisena ulkomailla, mutta on ihan eri asia kokea se itse. Uskon olevani tämän kokemuksen jälkeen taas paljon parempi koripalloilija, Kaukiainen kiittelee.

BC Kalev/Cramo kuuluu Viron perinteisiin suurmenestyjiin. Joukkue on Viron liigan hallitseva mestari, joka voitti Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuden viimeksi keväällä 2021. BC Kalev/Cramo on tällä hetkellä Viron ja Latvian runkosarjan kärjessä.

– Odotan innolla mahdollisuutta pelata taas vähän kovemmissa ympyröissä ja uudessa koripallokulttuurissa. Suomalaisille koriksen ystäville muistutukseksi, että Tallinnaan on lyhyt matka, Kaukiainen päättää.

Kaukiainen on pelannut urallaan Korisliigaa vuosina 2015-2023 KTP:n, Kouvojen ja Karhu Basketin paidassa. Korisliiga-vuosiltaan Kaukiaisella on palkintokaapissaan yksi Suomen mestaruus ja kaksi SM-hopeaa, kaksi Korisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkintoa sekä kevään 2023 Korisliigan MVP-palkinto.

Kaukaisella on tilillään myös yksi miesten maaottelu, kuusi haastajamaaottelua sekä 57 juniorien maaottelua.

Lähde: Koripalloliiton tiedote