Miesten Korisliigassa sarjakärki Helsinki Seagulls vahvisti johtoasemaansa, ja haastajat Kauhajoki ja Kataja Basket jatkavat kipuamistaan.

Sarjakärki Helsinki Seagulls haki vierasvoiton Lapualta. Kobrat pysyi erinomaisesti kyydissä ja kävi useaan kertaan johdossa, mutta neljännen jakson loppusuoralla isäntien kiri hyytyi ja he kärsivät tappion luvuin 78–84.

Ottelun korisankari oli Seagullsin suomalaistähti Okko Järvi, joka pussitti 19 pistettä sekä poimi kuusi levypalloa ja kaksi riistoa.

Kobrien kovin pistesaldo oli KJ Buffenin 17.

Kauhajoella nähtiin niin ikään vahvaa suomalaishyökkäämistä, kun isäntäjoukkue päihitti vieraansa Salon Vilppaan 89–79.

Viime aikoina erinomaisessa vedossa ollut Kauhajoen Topias Palmi nimittäin takoi tauluun 24 pistettä ja viisi levypalloa ainoastaan reilun 18 minuutin peliajalla. Ottelu jäi häneltä kuitenkin valitettavasti kesken sormivamman takia. Hänen jättämäänsä aukkoa kentällä paikkasi tehokkaasti joukkueen toinen kotimainen koritykki Shawn Hopkins, jolle merkittiin ottelusta 18 pistettä.

Kauhajoki onkin saanut pahasti hukassa ollutta kurssiaan korjattua huomattavasti viime aikoina ja lähestyy jo uhkaavasti ylemmän jatkosarjan rajapyykkiä.

Vilppaan isoimman pistemäärän, 19, kirjautti Jamison Overton.

Kataja Basket nousi miesten Korisliigan sarjataulukossa kolmannelle sijalle kaadettuaan Tampereen Pyrinnön. Tampereella pelattu ottelu päättyi luvuin 68–79.

Pelin pistenikkariksi nousi Katajan laituri Amanze Egekeze, joka pussitti 21 pistettä. Joukkuetoveri Tuomas Hirvonen tuki työtä tilastoiden kahdeksan pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Pyrinnön parhaat piste-esitykset nähtiin Luther Muhammadilta, 17, ja Antero Lehdolta, 14.