Suomalainen koripalloperhe pääsee jälleen juhlimaan vaikuttavaa saavutusta: kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n päivitetyssä rankingissa Suomen tyttömaajoukkueet nousivat sijalta 16 jo kymmenen parhaan joukkoon.

FIBA:n rankingin laskukaavassa huomioidaan muun muassa voittojen määrä arvokisoissa ja niiden ulkopuolella, voittomarginaalit, voittojen ajankohtaisuus sekä divisioona, jossa joukkue on pelannut. Suomi muun muassa sijoittui vuonna 2022 seitsemänneksi WU18 EM-kisoissa ja tänä vuonna  WU16 EM-kisoista saaliina oli neljäs sija ja paikka WU17 MM-kisoissa.

Tyttöjen maailmanrankingin kärkeä pitää USA, joka voitti WU19-sarjan maailmanmestaruuden häviämättä otteluakaan. Toisena rankingissä on Ranska ja kolmantena Kanada. Euroopan maista Suomen edellä ovat Ranskan lisäksi Espanja (4.), Slovenia (6.), Unkari (7.) ja Belgia (8.).

Keskiössä laadukas arki

Suomalaisen nais- ja tyttökoripallon nousukausi ei ole syntynyt sattumalta. Se rakentuu pitkäjänteiselle ja johdonmukaiselle valmennuksen ja harjoitusarjen kehittämiselle.

– Pelaajien sitoutuminen harjoitteluun, valmennuksen osaamisen kehittyminen sekä seurojen vahva tuki luovat tukevan perustan menestykselle. Tämä on Suomi-koriksen upea, yhteinen kasvutarina, josta kaikkien mukana olleiden kannattaa olla ylpeitä, kiittelee Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

– Suomalainen naiskoripallo on pitkään ollut oikealla tiellä ja se näkyy nyt laajalla rintamalla. Tästä on hyvä kääntää katseet kohti tulevaa ja vuonna 2027 Suomessa järjestettäviä naisten EM-kisoja.

Lähde: Koripalloliiton tiedote