Syyskauden ajan Latvian mestari VEF Rigaa FIBA:n Mestareiden liigassa ja Viron-Latvian koripalloliigassa edustanut Susijengin ison pään luottomies Alexander Madsen, 208 cm ja 28 vuotta, on allekirjoittanut kevätkauden kattavan sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan BC Andorran kanssa.

Madsen löysi uuden joukkueen varsin pian sen jälkeen, kun hänen ja VEF Rigan välinen sopimus purettiin latvialaisjoukkueen pelien päätyttyä FIBA Mestareiden Liigan alkusarjaan.

Kahdeksan ottelun tappioputkeen Espanjan ACB-liigassa ajautunut BC Andorra etsi korvaajaa loukkaantuneelle isolle laitahyökkääjälleen Tyson Perezille ja seuran tutka löysikin pikavauhtia riveihinsä suomalaisen veteraanisentterin.

– Joukkue on ollut viime viikot alamäessä ja hävisi useamman ottelun putkeen ennen kuin haki pitkästä aikaa voiton. Tavoitteeni on pelata hyvin nelospaikalla, auttaa joukkue takaisin voittojen tielle ja myöhemmin, Perezin paluun jälkeen, pelata joukkueen tarpeiden mukaan niin nelos- kuin vitospaikallakin, Madsen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

ACB-liigaa pidetään yleisesti Euroopan parhaana kansallisena koripalloliigana, ja sen parhaat joukkueet pelaavat myös Euroliigaa, Eurocupia, FIBA:n Mestareiden liigaa sekä FIBA Europe Cupia. Madsen on kuluvan kauden kolmas Susijengi-pelaaja ACB:ssa Sasu Salinin (Lenovo Tenerife) ja Elias Valtosen (BAXI Manresa) ohella.

– Uran aikana olen ollut useamman kerran lähellä sopimusta Espanjaan, joten sitäkin hienompaa, että se nyt toteutuu. Olen odottanut pitkään mahdollisuutta päästä kokemaan, minkälaista korista Euroopan parhaassa liigassa pelataan, Madsen hymyilee.

– Sasu (Salin) pistikin jo viestillä keskinäiset ottelumme eikä se Manresakaan (Elias Valtosen seura) mahdottoman kaukana ole, vaikka sinne pitääkin pari tuntia Andorrasta ajella. Terveiset molemmille kavereille ja varmasti tullaan näkemään ja olemaan yhteydessä tulevien kuukausien aikana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote