Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta.

Ensimmäisessä välierässä iskevät yhteen BC Nokia ja Kataja. BC Nokia ja Kataja Basket ovat kauden aikana kohdanneet kahdesti ja molemmilla kerroilla nokialaiset ovat olleet niskan päällä nappaamalla voitot hallitsevasta cup-mestarista lukemin 85-81 ja 123-80.

BC Nokian (15-5) kulunut kausi on toistaiseksi ollut upea. Edellisestä kymmenestä ottelusta joukkue on voittanut kahdeksan ja se on varmistanut jo paikkansa ylempään loppusarjaan. Kataja Basket (12-8) nappasi kuluneella viikolla hienon kotivoiton kaatamalla Helsinki Seagullsin. Edellisestä kolmesta ottelusta joensuulaiset ovat saalistaneet kaksi voittoa.

Perjantain toisessa välierässä iskevät vastakkain Seagulls ja Korihait. Joukkueet ovat kohdanneet Korisliigassa tällä kaudella kerran. Seagulls aiheutti kotikentällään Korihaille kauden suurimman tappion, kun se kirjasi voiton lukemin 112–74.

Seagulls (17–3) on varmistanut jo runkosarjan voiton ja joukkue tulee lähtemään piikkipaikalta ylempään jatkosarjaan. Edellisestä kolmesta Korisliiga-ottelusta joukkue on hävinnyt kaksi, kun Kataja Basket sekä BC Nokia ovat onnistuneet kaatamaan helsinkiläisjoukkueen. Korihaiden (11–9) kulunut kausi on ollut paras miesmuistiin, kun neljännellä sijalla olevat uusikaupunkilaiset taistelevat parhaillaan paikasta ylempään jatkosarjaan. Edellisestä kolmesta ottelusta joukkue on saalistanut yhden voiton.

Miesten Suomen Cupin otteluohjelma
PE 19.1. klo 18.15 BC Nokia – Kataja Basket
PE 19.1. klo 20:45 Helsinki Seagulls – Korihait Areena
LA 20.1. klo 19.00 Finaali

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut