Suomen Cupin välierät päättyivät miesten osalta perjantaina kahteen selkeään voittoon, jossa BC Nokia ja Seagulls selvittivät tiensä finaaliin.

Välieräillan ensimmäisessä kohtaamisessa BC Nokia ei jättänyt mitään arvailun varaan kaataessaan Kataja Basketin 88–73. Peli pysyi Nokian hallinnassa tiukasti koko peliajan alusta loppuun.

Suurimman pistesaldon illan pelissä kerrytti Nokian monipuolinen laituri Both Gach. Hänelle kirjattiin 30 pistettä, seitsemän levypalloa ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

Vahvaa työtä teki myös joukkuetoveri Tucker Richardson 23 pisteen, kahdeksan levypallon ja kuuden syötön muodossa.

Katajan puolella näyttävimmät tilastorivit puolestaan kirjauttivat Richaud Pack 20 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Elijah Lufile kymmenellä pisteellä ja 14 levypallolla.

Finaalivastuksekseen Nokia saa Helsinki Seagullsin, joka taivutti illan jälkimmäisessä ottelussa oman haastajansa Korihait luvuin 82–62.

Seagullsin pistekuningas oli Shavon Coleman 17:llä, mutta loistavia esityksiä nähtiin myös Okko Järveltä, joka pussitti 15 pistettä sekä Chuba Ohamsilta, jolle merkittiin 12 pistettä ja 15 levypalloa.

Korihaiden ehdoton tilastojohtaja sen sijaan oli erinomaista Korisliiga-kautta pelaava Mikael Aalto, jolle merkittiin 23 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Finaali pelataan lauantaina kello 19.00 alkaen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote