Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

Kun Valtonen palasi maajoukkuekomennukseltaan Manresaan, hän sai kuulla ACB-liigan putoamistaistelussa kamppailevan CB Granadan olleen kiinnostunut palveluksistaan. Päätös siirtyä Manresasta Granadaan syntyi nopeasti – myös käytännön syistä.

– ACB-liigan siirtotakaraja menee umpeen huomenna, joten päätöstä ei voinut jäädä liian pitkäksi aikaa miettimään. Joskus täytyy tehdä nopeita päätöksiä ja nyt oli sellaisen paikka, Valtonen kuvailee Koripalloliiton tiedotteessa.

Valtonen on pelannut kuluvalla kaudella Manresassa 14,1 minuuttia ottelua kohden ja täyttänyt roolinsa penkiltä tulevana laiturina mallikkaasti, mutta Granadassa häntä kiinnosti erityisesti mahdollisuus suurempaan vastuuseen.

– Ihan ehdottomasti kiinnostaa mahdollisuus pelata isompia minuutteja. Olen hyvässä kunnossa ja tarkoitus on päästä jatkamaan samassa flow’ssa, mihin maajoukkueikkunassa jäätiin. Uskon tosissani, että pystyn seuraavan kahden ja puolen kuukauden aikana auttamaan Granadaa omilla vahvuuksillani säilyttämään liigapaikan.

Kun ACB-liigan runkosarjaa on pelaamatta kaksitoista kierrosta, on Granada kuudella voitollaan tasapisteissä Breoganin ja Obradoiron kanssa ACB:n toiseksi viimeisellä sijalla. Liigan jumbona on Palencia neljällä voitollaan. Liigan kaksi viimeistä joukkuetta tipahtaa ensi kaudeksi maan kakkostasolle LEB Oroon.

– Nyt vedetään täysillä loppukausi ja annetaan kentällä ja treeneissä kaikki, mikä koneesta lähtee, kommentoi Valtonen.

Valtonen on kolmas suomalainen miespelaaja CB Granadassa. Häntä ennen Granadaa ovat edustaneet Teemu Rannikko ja Alex Murphy.

Lähde: Koripalloliiton tiedote