Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Lehtoranta siirtyi syksyllä kauden jo käynnistyttyä Nördlingenin joukkueeseen. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen Lehtoranta on noussut joukkueensa tärkeimpien pelaajien joukkoon.

– Alkuun oli vaikea löytää omaa roolia, mutta se on ymmärrettävää, kun tulee kesken kauden joukkueen mukaan. Joulun jälkeen peli alkoi rullata ja alkoi löytyä tasaisuutta. Nyt tietää paremmin mitä minulta odotetaan ja koko ajan on mennyt parempaan päin. Se on tähtäin, että kevään peleissä on parhaimmillaan, Lehtoranta toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Angels Nördlingen on suomalaisille tuttu seura, sillä joukkueessa ovat pelanneet muun muassa Lehtorannan sisko Linda-Lotta sekä viime vuonna joukkueessa pelasivat Anissa Pounds sekä Elina Koskimies.

– Vähän sain vinkkejä, kun kyselin. Se on helppoa, kun on kaikkien kanssa hyviä kavereita. Toki tänä vuonna joukkue on hyvin erilainen, kun valmentaja on vaihtunut ja lähes koko joukkue on mennyt uusiksi. Tässä on uusi projekti käynnissä.

Lehtoranta on ollut tyytyväinen oloonsa Nördlingenissä.

– Olen tykännyt tosi paljon. Seurassa on tosi mukavia ihmisiä, joukkuekaverit ovat mukavia ja meillä on tosi hyvä valmentaja.

Saksassa pelaa tällä kaudella neljä suomalaispelaajaa, mutta ainoana cupin loppuhuipennukseen on selvittänyt tiensä Lehtorannan Nördlingen. Muut kolme joukkuetta ovat Angelsin välierävastustaja Saarlouis Royals sekä Hannover ja ALBA Berlin.

– Tähtäin on, että voitamme. Meillä on vain aika kokematon joukkue, joka ei ole hirveästi pelannut isoja pelejä. Välierävastuksen olemme tällä kaudella jo voittaneet kahdesti ja kahta muuta välieräjoukkuetta vastaan meillä on mielestäni ihan hyvät mahdollisuudet myös. ALBAa meillä on ollut kaksi tosi tiukkaa peliä, jotka päättyivät muutaman pisteen erolla ja myös Hannover on voitettavissa hyvällä pelillä, mutta cupin voittaminen vaatii meiltä ihan nappisuoritusta. Meidän pitää tehdä pienet asiat hyvin ja pitää keskittyminen, Lehtoranta naulaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote