Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Tuovi otti Bolognan ohjat käsiinsä, kun päävalmentaja Luca Banchi sai penkiltä suihkukomennuksen päätösneljänneksellä. Tuovi ei pystynyt kääntämään peliä, kun Bologna hävisi vieraskentällä 81-96 (49-43). Tappion myötä Bologna putosi sarjassa kahdeksanneksi.

Tuovi ei arkaillut hypätä päävalmentajan saappaisiin sen jälkeen, kun Banchi sai lähtöpassit.

– En juuri ajatellut asiaa. Tämä on koripalloa ja asioita tapahtuu. Meillä on jaettu vastuu, Tuovi totesi Bolognan sivuilla.

Aiemmin suomalaisvalmentajista kanadalaissyntyinen Gordon Herbert on toiminut päävalmentajana Euroliigassa. Saksan maailmanmestariksi johdattanut Herbert on valmentanut Euroliigassa kolmasti, kun hän valmensi kaudella 2001-02 Frankfurt Skylinersia, kaudella 2006-07 ranskalaista Pau-Orthezia ja kaudella 2007-08 seurana oli kreikkalainen Aris Thessaloniki.
Ottelutilastot

Mestarien liigan jatkolohkovaihe saatiin päätökseen. Sasu Salin ei ollut Teneriffan kokoonpanossa, kun jo aiemmin jatkopaikkansa varmistanut espanjalaisjoukkue hävisi Peristerin vieraana 82-90 (46-50). Tappiosta huolimatta Teneriffa voitti lohkonsa.

Puolivälieräparit arvotaan torstaina. Samalla julkaistaan tämän vuoden Final Four -lopputurnauksen isäntä.
Ottelutilastot

Mikko Larkaksen apuvalmentama Strasbourg putosi niukasti jatkosta, vaikka voitti päätösottelussaan Bursan 78-65 (51-32). Strasbourg päätyi kahteen voittoon yhdessä Bursan ja Cholet’n kanssa. Joukkueiden keskinäisessä vertailussa Bursa nousi ykköseksi ja Strasbourg oli toinen. Lohkovoiton kuittasi nimiinsä puhtaalla pelillä Malaga.
Ottelutilastot

Paris Basketball lämmitteli kohti EuroCupin välieriä kaatamalla Ranskan liigassa Nancyn selvästi 113-71 (55-32). Mikael Jantunen tilastoi kahdeksassa minuutissa täydellisellä heittopelillä kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Tuomas Iisalon miehistö on Ranskan liigassa kolmantena.
Ottelutilastot

Kalev/Cramo varmisti Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarjan voiton kaataessaan Ventspilsin 81-60 (46-27). Severi Kaukiainen keskittyi ruokkimaan joukkuekavereitaan kuudella syötöllä ja tilastot täyttyivät myös kahdella levypallolla.

Kalev/Cramo johtaa sarjaa kolmen voiton erolla, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Se on hävinnyt runkosarjassa vain yhden ottelun.
Ottelutilastot

Daniel Dolencin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi riisto, kun Mazeikiai taipui Liettuan liigan ottelussa Lietkabelisin vieraana 81-82 (48-34). Lietkabelis jatkaa sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Islannin cupissa Ville Tahvanainen tavoitteli finaalipaikkaa Alftanesin kanssa ja Antti Kanervo oli samassa jahdissa Stjarnanin riveissä. Kummankin joukkueen kohtaloksi tuli pudota jatkosta.

Alftanes taipui Tindastollille 72-90 Tahvanaisen ollessa joukkueensa parhaimmistoa 16 pisteen, kuuden levypallon, kolmen syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Stjarnan puolestaan taipui Keflavikia vastaan 94-113. Kanervo heilutti sukkaa 15 pisteen edestä ja tilastot täyttyivät levypallolla ja kahdella syötöllä.

Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote