Tuomas Iisalon valmentajaura koripallon eurokentillä on kovassa nosteessa.

Iisalon valmentaja Paris Basketball johtaa Ranskan liigaa, mikä on jatkumoa viime kaudelle, jolloin Iisalo johdatti Telekom Baskets Bonnin Bundesliigan kolmannelle sijalle sekä FIBA:n Mestareiden Liigan mestaruuteen.

Iisalo valittiin maanantaina EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo valittiin puolestaan FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajaksi. Lisäksi Iisalo on urallaan nimetty Saksan Bundesliigan vuoden valmentajaksi 2022 ja 2023.

Iisalon valmentama Paris Basketball on voittanut kauden aikana pelaamastaan 21 EuroCup-ottelusta peräti 20. Ennen tiistaina käynnistyviä EuroCupin finaaleita Paris Basketball on voittanut 95,2% sarjassa pelaamistaan otteluista, joka on samalla sarjan historian yhden kauden ennätys.

Viikonloppuna Iisalo luotsasi Paris Basketballin Ranskan liigassa murskavoittoon. Paris Basketball jyräsi vierasottelussa Le Mansin tylyin lukemin 88-55.

Pariisia edustava Mikael Jantunen heitti ottelussa 15 pistettä. Lisäksi Jantunen saalisti kolme levypalloa ja merkkautti yhden syötön sekä riiston.

Paris Basketball

@ParisBasketball
INJOUABLE, C’EST LE BON TERME ✅

SKWEEK

@skweektv
2⃣1⃣ 𝗣𝗢𝗜𝗡𝗧𝗦 𝗣𝗢𝗨𝗥 𝗡𝗔𝗗𝗜𝗥 𝗛𝗜𝗙𝗜 ! 🔥

Le meilleur scoreur du championnat est injouable, il n'y a pas d'autres mots ! 😳

@ParisBasketball x @LNBofficiel

#SKWEEKLive #BetclicELITE

Suomalaisväriä nähtiin Ranskassa myös toisessa murskavoitossa. Suomen maajoukkuepelaaja Edon Maxhuni johdatti Le Portelin voittoon Boulogne-Levalloisista lukemin 104-79. Maxhuni heitti 13 pistettä ja auttoi myös kuudella koriin johtaneella syötöllä.

Voitollaan Le Portel vankisti asemiaan pudotuspelipaikkataistelussa. Joukkue on sarjassa nyt kuudentena.

Espanjan liigassa Elias Valtonen pelasi 21 minuuttia heittäen yhdeksän pistettä, keräten neljä levypalloa ja antaen yhden syötön. Valtosen seura Granada hävisi kuitenkin Alexander Madsenin edustamalle Andorralle 62-88. Madsen ei pelannut.

Italian Serie A:ssa Venezian tähtipelaaja Awak Kuier kuritti entistä seuraansa Ragusaa 21 pisteellä, viidellä levypallolla, kahdella syötöllä, kahdella riistolla ja torjunnalla. Sarjan kärjessä oleva Venezia voitti Ragusan vieraskentällä lukemin 70-57.