Kataja Basket onnistui tasoittamaan voitot miesten Korisliigan puolivälieräsarjassa Korihaita vastaan voitettuaan tiistaina lukemin 91-85. Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1.

Suomalaispelaajat esiintyivät edukseen. Katajan Thomas Tumba heitti uransa ennätyspisteet, 19, ja Tuomas Hirvonen tuki työtä 12 pisteellä ja kahdeksalla koriin johtavalla syötöllä.

– Tämä oli taisteluvoitto. Jos vertaa energiamme tasoa viimeisellä neljänneksellä tänään ja ensimmäisessä puolivälieräottelussa, niin ero oli kuin päivällä ja yöllä, Hehkutti Tumba Koripalloliiton tiedotteessa.

Kouvot ei kyennyt samaan temppuun kuin Kataja. BC Nokia voitti Kouvolassa 79-65 ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 -johtoon.

Nokian Tucker Richardson pussitti 27 pistettä. Hän onnistui kolmen pisteen heitossa peräti kahdeksan kertaa.

Kolme ottelusarjaa on nyt 2-0 -tilanteissa ja katkolla seuraavissa otteluissa. Maanantaina Seagulls voitti Lapualla 82-78 ja Kauhajoki voitti Vilppaan 97-92.

Ottelusarjat ovat katkolla Seagullsille ja BC Nokialle katkolla torstaina. BC Nokialle välieräpaikka on katkolla perjantaina, jolloin pelataan myös Korihaiden ja Katajan sarjan kolmas ottelu.

Naisten Korisliigassa finaalipaikat ovat katkolla perjantaina. Tiistain otteluissa Peli-Karhut voitti Forssan Alun 91-66 ja ToPo pehmitti Kouvottaret 87-78. PeKa ja ToPo johtavat sarjoja.

– Tyytyväinen voittoon. Ei ole kuitenkaan paras mahdollinen fiilis Vegan loukkaantumisen johdosta. Aloitimme tänään hyvin. Meille kertyi liikaa menetyksiä ja meillä on vielä muutenkin paljon parannettavaa, Peli-Karhujen päävalmentaja Tero Niskanen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa viitaten Jade Vegan loukkaantumiseen.