Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball juhli perjantaina EuroCupin mestaruutta.

Pariisilaisjoukkue voitti toisessa finaaliottelussa vieraissa Bourg-en-Bressen 89-81 ja ratkaisi sillä mestaruutensa. Ensimmäisen ottelun Pariisi voitti viime tiistaina kotonaan 77-64.

Susijengin pelaaja Mikael Jantunen heitti toisessa finaaliottelussa 15 pistettä. Hän pelasi yli 25 minuuttia. Peliaikaa hän sai joukkueestaan kolmanneksi eniten.

– Olen kiitollinen, että voin olla osa tällaista ryhmää. Olemme tehneet kovaa töitä koko vuoden ja tiesimme pystyvämme tähän. Meidän piti vain mennä ja näyttää se, ja mielestäni teimme juuri sen, Jantunen hehkutti EuroCupin verkkosivuilla.

Paris Basketball voitti jo kauden toisen pokaalinsa. Aiemmin se ehti juhlia Ranskan Leaders Cupin voittoa.

Jantusesta tuli toinen EuroCupin voittanut suomalaispelaaja. Aiemmin moiseen oli pystynyt Petteri Koponen vuonna 2015 pelatessaan silloin venäläisessä Himkin joukkueessa.

EuroCupin vuoden valmentajaksi valitusta Iisalosta tuli puolestaan ensimmäinen suomalaisvalmentaja, joka on voittanut EuroCupin. Tosin eurosarjan mestaruus oli Iisalolle jo uran toinen. Viime vuonna hän johdatti Bonnin Mestarien liigan voittajaksi.

Paris Basketball oli EuroCupin ylivoimaisesti paras joukkue ja samalla EuroCupin historian dominoivin joukkue. Se hävisi vain yhden ottelun koko kauden aikana ja sen pistekeskiarvo sekä hyökkäystehokkuus olivat historian korkeimmat.