BC Nokia aloitti miesten Korisliigan välieräsarjansa kotivoitolla Kataja Basketista koriluvuin 86-67.

Ottelu oli tasaisempi kuin lukemat antavat ymmärtää. Tauolla BC Nokia oli johtanut 33-26 ja kolmen neljänneksen jälkeen vain 51-50.

Päätöskymppi olikin sitten BC Nokian nurjaa näytöstä. Joukkue voitti sen 35-17.

– Emme heittäneet tänään hyvin, mutta puolustimme ja pidimme pallosta tänään hyvää huolta. Maltoimme olla epäitsekkäitä tänään pallon kanssa ja se oli varmasti yksi voiton takeista, BC Nokia päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Myös Katajan päävalmentaja Petri Virtanen kehui BC Nokian puolustusta.

– Korin tekeminen oli tänään vaikeaa, toki vastassa oli varmasti sarjan paras puolustus. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli hankaluuksia painetta vastaan. Kolmas kymppi oli meiltä tosi hyvä. Sitten lopussa 1vs1-tilanteissa meidän puolustustamme puhkottiin Rossin johdolla ihan huolella, Virtanen kommentoi Ruudulla.

BC Nokian Both Gach heitti 20 pistettä. Joukkuekaveri Kahron Ross upotti 17 pistettä ja tarjoili kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Naisten Korisliigassa pelattiin Forssassa perjantaina pronssiottelu. Siinä Kouvottaret kaatoi FoA:n 97-85.

– Hyökkäyksellisesti nähtiin laadukas peli. Molemmat joukkueet hyökkäsivät hyvin. Saimme hurjalla hyökkäämisellä tehtyä eron puoliajalle. Iso hatunnosto Forssalle, joka pelasi ilman yhtä amerikkalaista ja kapealla kokoonpanolla, mutta onnistui tekemään tästä pelin. Harva varmaan joulu-tammikuussa ajatteli, että kumpikaan tämän päivän joukkueista pelaisi pronssista, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi ottelun jälkeen.