NBA:n pudotuspelikarsinnat vietiin päätökseen perjantaina kahdella ottelulla. Niissä Miami Heat ja New Orleans Pelicans nappasivat pudotuspelipaikat.

Miami Heat nappasi viimeisen itäisen konferenssin viimeisen varsinaisen pudotuspelipaikan. Jossittelua ei jäänyt Miamin voitettua Chicago Bullsin selvin lukemin 112-91.

Miamin sankarina hääri tuplatuplan tehtaillut Tyler Herro. Hän heitti 24 pistettä ja napsi kymmenen levypalloa tarjoillen myös yhdeksän syöttöä.

Bullsin paras pistemies oli 22 pistettä DeMar DeRozan. Hän sai aloittaa ottelun päätteeksi pitkän kesälomansa.

Miami kohtaa pudotuspeleissä Boston Celticsin. Boston voitti NBA:n runkosarjan ylivoimaisesti, joten Miamin voitto ottelusarjasta olisi todella jättimäinen yllätys.

Miami HEAT

@MiamiHEAT
Big game from Boy Wonder to help us clinch out playoff spot 🪄

Led us in scoring and just 1 assist shy of a triple double.

Läntisen konferenssin joukkueista viimeisen varsinaisen pudotuspelipaikan otti New Orleans voittaessaan Sacramento Kingsin koriluvuin 105-98. New Orleansin tehokkain oli 24 pistettä heittänyt Brandon Ingram.

Otteluun haastajana lähtenyt Sacramento antoi hyvän vastuksen. De’Aaron Fox heitti 35 ja levypalloja ahkerasti kahminut tuplatuplaan yltänyt Domantas Sabonis 23 pistettä, mutta heidänkään hieno panoksensa ei riittänyt jatkopaikkaan.

New Orleans Pelicans

@PelicansNBA
🤢
@PelicansNBA can u post the clip of bi right elbow pull up with about 2min left in game

New Orleans oli sijoittunut läntisessä konferenssissa seitsemänneksi. Suoran pudotuspelipaikan se hävisi Phoenix Sunsille todella täpärällä erolla ja paine olikin kova, kun karsintojen ensimmäisellä kierroksella tuli tappio Los Angeles Lakersille.

Pelicans kuitenkin selvitti perjantain kovan haasteensa. Se kohtaa pudotuspeleissä Oklahoma City Thunderin ja lähtee tähän ottelusarjaan vailla suurempia paineita.

NBA:n pudotuspelit pyörähtävät käyntiin jo heti lauantaina neljällä ottelulla. Suurin mielenkiinto kohdistunee hallitsevan mestarin Denver Nuggetsin ja LeBron Jamesin johtaman Lakersin kohtaamiseen.

NBA:n pudotuspeliparit:

Länsi:

Oklahoma City-New Orleans
LA Clippers-Dallas
Minnesota-Phoenix
Denver-LA Lakers

Itä:

Boston-Miami
Cleveland-Orlando
Milwaukee-Indiana
New York-Philadelphia