Boston Celtics dominoi NBA:n runkosarjaa, mutta pudotuspeleissä joukkue on esiintynyt yllättävän takkuisasti.

Keskiviikkona Celtics menetti yllättäen kotietunsa. Miami Heat voitti Bostonissa koriluvuin 111-101.

Miamin puolustus sai Celticsin yllättävänkin helposti kuriin. Boston lähti päätösneljännekselle seitsemän pisteen takaa-ajoasemasta, eikä päässyt viittä pistettä lähemmäksi.

Miamin pelaajista loisti tuplatuplaan 24 pisteellään ja 14 syötöllään yltänyt Tyler Herro. Bam Adebayo ja Caleb Martin heittivät 21 pistettä.

Miami HEAT

@MiamiHEAT
A double-double and a midrange game that just couldn't seem to miss.

Bam stepped up big time 💪

Jaylen Brown heitti Bostonille 33 ja Jayson Tatum 28 pistettä. Joukkueen puolustus vuoti kuitenkin yllättävän paljon ja se koitui tappioksi.

Celtics lähti ottelusarjaan selkeänä suosikkina. Monissa asiantuntijaennusteissa ennakoitiin, että Miami häviäisi sarjan neljässä ottelussa, mutta näin ei nyt käynyt.

Kaksi seuraavaa ottelua pelataan Miamissa. Kaikki paineet ovat nyt Bostonin harteilla, joten Heatilla voi olla henkinen yliotekin.

Suosikeista Boston siis petti keskiviikkona kotonaan, mutta Oklahoma City Thunder ei. Thunder voitti toisenkin kotiottelunsa New Orleans Pelicansia vastaan oltuaan parempi pistein 124-92.

OKC THUNDER

@okcthunder
Dub with authority 🔨

Oklahoma Cityn takamies Shai Gilgeous-Alexander oli vahvassa vedossa. Hän upotti 33 pistettä. Joukkueen sentterille Chet Holmgrenille pisteitä kertyi 26.

Thunder johtaa ottelusarjaa nyt 2-0. Jatkopaikan pudotuspeleissä saa neljällä otteluvoitolla.