Joensuun Kataja Basket jatkaa kauttaan Korisliigan välierissä voitettuaan vapunpäivänä vierasottelussa BC Nokian koriluvuin 93-90.

Finaalipaikka oli BC Nokialle katkolla jo keskiviikkona sen johdettua ottelusarjaa voitoin 3-1. Nyt Kataja onnistui kaventamaan otteluvoitot 2-3:een.

Katajan sankari oli Richaud Pack, joka heitti peräti 47 pistettä. Määrä on Korisliigan pudotuspelien korkein sitten vuoden 1998. Tuolloin Tampereen Pyrbasketin Marcus Norris heitti pudotuspeliottelussa 48 pistettä.

Pack oli muutenkin liekeissä. Tilastoihin hänelle kertyi viisi levypalloa, neljä syöttöä sekä tehokkuuslukema 45.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen kiitteli joukkueensa periksiantamattomuutta.

– Tämä lopussa tapahtunut nousu johtoon oli meiltä osoitus siitä, että olemme tässä tilanteessa olleet kaudella aiemminkin. Olemme joutuneet muuttamaan pelityyliä etenkin hyökkäyspäässä aika radikaalisti, kun tiettyjä yksilöitä on puuttunut. Meidän etumme tähän otteluun tullessa oli se, että on Nokian kotipeli ja mahdollisuus päästä seurahistorian ensimmäisen kerran finaaleihin, niin se tuottaa heille silloin pienen paineen. Me pystyimme käsittelemään tilanteen hienosti, Virtanen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Ottelusarja jatkuu Joensuussa 3. toukokuuta. Kataja on silloinkin pakkovoiton edessä.