NBA:n hallitseva mestari Denver Nuggets on hämmentänyt heikoilla otteillaan konferenssivälieräsarjassa.

Nuggets oli maanantaina täysin kuutamolla sarjan toisessa pelissä kotiparketillaan Minnesota Timberwolvesia vastaan. Minnesota voitti ottelun koriluvuin 106-80 ja siirtyi sarjassa 2-0 -johtoon.

Yllättävää oli, miten vaatimatonta Denverin hyökkäyspelin taso ottelussa oli. Denverin serbitähti Nikola Jokic ylsi tuplatuplaan 16 pisteellään ja 16 levypallollaan, mutta 16 pisteen saldo oli kyllä pahasti alakanttiin siitä, mitä Jokicilta edellytettiin, jotta Denver olisi voinut taistella voitosta.

Minnesotan Karl-Anthony Towns ylsi hänkin tuplatuplaan. Towns säkitti 27 pistettä ja napsi 12 levypalloa.

Minnesota Timberwolves

@Timberwolves
HE'S ELECTRIC.

Minnesota on ottelusarjassa 2-0 -johdossa ja kahden ottelun päässä konferenssifinaaleista. Sitä ei odotettu kahdesta vierasottelusta.

Ja Minnesota on hyvässä tilanteessa, kun Denverin hyökkäyspeli on ollut umpisurkeaa. Jos Nuggets ei saa Jokicin ja kumppanien otteisiin ryhtiliikettä tulevissa kotiotteluissaan, tulee Timberwolves voittamaan ottelusarjan helposti.

Idän konferenssivälierien toinen ottelusarja starttasi maanantaina New Yorkissa. Paikallinen Knicks voitti Indiana Pacersin 121-117.

Ottelu oli ennen viimeistä minuuttia tasatilanteessa 115-115. Donte DiVincenzo heitti 40 sekuntia ennen loppua kolmosen. Indiana nousi pisteen päähän, mutta ottelu päättyi Knicksin Jalen Brunsonin kolmeen onnistuneeseen vapaaheittoon.

Illan sankari Brunson heitti matsissa 43 pistettä. Pacersin tehokkain oli Pascal Siakam 19 pisteellään.