Suomalaisessa koriskeväässä riitti draamaa. Miesten pudotuspelejä ratkottiin paras viidestä -mallilla viidennessä pelissä ja finaalit ratkesivat seiskapelissä, jossa BC Nokia pehmitti Seagullsin pisteen erolla.

Urheilullinen jännitys oli sitä luokkaa, jollaista olisi vaikeaa käsikirjoittaa. Sarjan kärki olikin hyvin tasainen, eikä Seagulls ollutkaan ylivoimainen, vaikka tällaisella pitkään spekuloitiin.

– Tämä oli hieno ottelu. Seagulls otti ottelun johdon, mutta saimme tämän kumminkin käännettyä. Aloimme saada tarvittavia stoppeja ja levypalloja, mikä ruokki onnistumisiamme hyökkäyspäässä. Olen erittäin ylpeä tästä saavutuksesta, BC Nokian kultasankari Both Gach kommentoi Koripalloliiton mukaan.

Pudotuspelihuuman keskellä unohtui keskustelu Korisliigan erikoisesta sarjajärjestelmästä. Runkosarjassa pelit eivät tahdo kiinnostaa, mistä kertoo, että runkosarjaotteluita on jokaisella joukkueella vain 32.

Jos pudotuspelit etenevät maksimipeleihin, kertyy niistä pelejä kahdelle parhaalle 19. Se on jo lähellä runkosarjapelien kokonaismäärää.

Pudotuspeleissä kiinnostus Korisliigaa kohtaan kasvaa, mutta lyhyt runkosarja, jossa joukkueet kesken kauden jaetaan vielä ylempään ja alempaan loppusarjaan, ei palvele positiivisesti itse perustuotetta. Huonoimmat seurat kärsivät tietysti ja kuilu suurten ja pienempien välillä kasvaa.

Suomalaisen koripallon sarjajärjestelmästä on käyty kriittistä keskustelua vuosikymmeniä. Välillä on pelattu ylipitkää runkosarjaakin. Sopivaa mallia ei ole tahtonut löytyä.

Miesten koripallomaajoukkue Susijengi nauttii valtaisaa suosiota. Tätä ilmiötä ei kuitenkaan ole saatu siirrettyä miesten Korisliigaan. Se kertoo myös suomalaisen koripalloväen osaamattomuudesta.

Kauhajoella on hieno areena ja siellä alkaa olla hienoa koriskulttuuria. Myös Nokialla ja Lapualla on tunnelmaa.

Paikkakunnat ovat kuitenkin pieniä. Yleisömäärien osalta ei voi puhua kovasta nosteesta Korisliigan kokonaisuutta tarkastellessa.

Korisliigan kasvun suosion avain on isoissa kaupungeissa. Seagulls, jolle seinät tulevat vuoden 1952 olympiahallissa vastaan, voi päästä uudelle tasolle, jos HIFK:n Garden Helsinki-areena joskus valmistuu. Seagullsin olisi määrä muuttaa sinne.