NBA:ssa nähtiin perjantaina hurja jännitysnäytelmä, jossa Dallas Mavericks pehmitti Minnesota Timberwolvesin pistein 109-108.

Tulos saattoi olla ottelusarjalle hyvinkin ratkaiseva. Dallas otti henkisesti todella tärkeän voiton siirryttyään sarjassa 2-0 -johtoon. Dallas voitti molemmat vierasottelut ja pääsee seuraavaksi kotikentälleen

Mavericksin supertähti Luka Doncic oli mahtivireessä. Hän ylsi triplatuplaan heitettyään 32 pistettä, kerättyään 10 levypalloa ja annettuaan 12 koriin johtanutta syöttöä. Doncic heitti myös ratkaisevan kolmosen neljä sekuntia ennen loppia.

Doncic ei kohauttanut pelkästään peliesityksellään. Ottelun päätyttyä Doncic nöyryytti häntä vartioinutta Rudy Gobertia vielä sanallisesti heittonsa jälkeen.

– Et sinä v***u pysty minua puolustamaan, Doncic täräytti Gobertille.

Doncicin käytös on herättänyt paljon keskustelua. Moinen naljailu on urheilussa kuitenkin tavallista, vaikka Pohjois-Amerikassa tekopyhää puhtoisuutta yritetään väkisin pitää yllä.

Ottelusarja jatkuu Dallasissa sunnuntaina ja tiistaina. Jos Dallas voittaa molemmat ottelut, pelaa se NBA:n finaaleissa.