Boston Celtics selvitti tiensä maanantaina NBA:n finaaleihin voitettuaan Indiana Pacersin suoraan neljässä ottelussa.

Boston voitti neljännen ottelun Indianapolisissa koriluvuin 105-102. Indiana oli molemmissa kotiotteluissaan johtoasemassa, mutta hyytyi kalkkiviivoilta.

Kolmannessa ottelussa Boston nousi 18 pisteen takaa-ajomatkalta voittoon. Myös neljännessä ottelussa Boston oli jälleen loppuhetkillä vahvempi.

Boston oli maanantaina kahdeksan pisteen takaa-ajoasemassa perässä, kun peliä oli vajaat kahdeksan minuuttia jäljellä. Kun pelaamatta oli reilut kaksi minuuttia, oli Celtics noussut jo Pacersin rinnalle.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Derrick White. Hänen kolmen pisteen heittonsa vei Bostonin johtoon 45 sekuntia ennen loppua. Indiana ei saanut enää pelivälinettä sukkaan ja Boston sai juhlia finaalipaikkaa.

Bostonin puolustuksen tasosta kertoo fakta, että joukkue piti Indianan kokonaan pisteittä viimeisen kolmen ja puolen minuutin aikana. Indianan huippumateriaali on myös kapeammalla pohjalla ja bensa loppui siltä kesken.

Celticsin tehomies oli Jaylen Brown 29 pisteellään. Hänet valittiin myös ottelusarjan parhaaksi pelaajaksi.

Celticsin Jayson Tatum loisti viimeisessä Pacers-ottelussa 26 pisteen, 13 levypallon ja kahdeksan syötön tilastoilla. Indianan kauden päätösottelussa Andrew Nembhard oli joukkueensa tehokkain 24 pisteellään.

Boston kohtaa finaaleissa joko Dallas Mavericksin tai Oklahoma City Thunderin. Dallas johtaa ottelusarjaa 3-0 finaalipaikan ollessa sille katkolla kotikentällään tiistaina.