Dallas Mavericksin supertähti Luka Doncic ei kauaa aio lomailla NBA-finaalien jälkeen, vaan suuntaa heti olympiakarsintoihin.

NBA:n finaalisarja Mavericksin ja Boston Celticsin välillä alkaa torstaina. Mikäli finaalit venyvät seiskapeliin, päättyy kausi vasta sunnuntaina 23. kesäkuuta. Jos ratkaisu saadaan neljässä ottelussa, on kausi ohi 14. kesäkuuta.

Doncicin kesäloma jää lyhyeksi joka tapauksessa. Hän ilmoittaa olevansa mukana Slovenian joukkueessa olympiakarsintaturnauksessa Kreikassa, missä pelit alkavat 2. heinäkuuta. Slovenia taistelee siellä kisapaikasta Kreikan lisäksi Kroatian, Uuden-Seelannin, Dominikaanisen tasavallan ja Egyptin kanssa.

Doncicin vahvistus olympiakarsintoihin osallistumisesta parantaa Slovenian mahdollisuuksia olympiapaikkaan tietenkin huomattavasti. Vain voittaja saa paikan Pariisin olympiakorikseen, mutta Slovenia lukeutuu Doncicin myötä nyt voittajasuosikkeihin Kreikan ja Kroatian ohella.

Doncic oli auttamassa Sloveniaa selviytymään Tokion 2021 olympiakoripalloon. Mitalikin oli Tokion kisoissa Slovenialla lähellä. Australia oli pronssiottelussa kuitenkin parempi.

Doncicin toinen merkittävä saavutus olympiakisojen nelostilan ohella Slovenian maajoukkueessa on Euroopan mestaruus vuodelta 2017. Silloin hän oli vasta 18-vuotias, mutta hämmästytti jo taidoillaan.