NBA:ssa pelaa 30 joukkuetta, mutta määrää saattaa muutaman vuoden kuluttua nousta.

Huhuja joukkuemäärän kasvattamisesta on liikkunut jo vuosien ajan, mutta toistaiseksi laajentuminen ei ole toteutunut. NBA-komissaari Adam Silver ei finaalien alla lehdistötilaisuudessa kuitenkaan tyrmännyt ajatusta laajentamisesta.

Silverin mukaan ensin on kuitenkin neuvoteltava NBA:han uusi työehtosopimus. Lisäksi uusi mediaoikeussopimus pitäisi saada neuvoteltua. Vasta sen jälkeen voidaan Silverin mukaan keskustella liigan laajennusjoukkueista.

Huhujen mukaan ainakin Seattle, Mexico City ja Las Vegas haluaisivat NBA-joukkueen. Seattlen joukkue SuperSonics muutti 2008 Oklahoma Cityyn ja vaihtoi nimensä Thunderiksi. Nyt Seattlessa on vahvaa halua palauttaa NBA-koripallo takaisin kaupunkiin.

Mexico City olisi melkoinen aluevaltaus NBA:lle. Yhdessäkään Pohjois-Amerikan suuressa ammattilaissarjassa ei ole mukana meksikolaisjoukkuetta.

Las Vegasissa NHL:n joukkue Golden Knights teki jo läpimurtonsa. NBA haluaa tästä rohkaistuneena yrittää siellä myös.